osinsh ([info]osinsh) rakstīja [info]dizains kopienā,
@ 2005-09-08 11:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:confused

teiksim atklāti - that sucks!
Ik pa brīdim vajag uzveidot kādu banneri, taču es māku uzveidot tikai gifus un tos pašus tikai tāpēc, ka ImageReady pie PS piekabināts un kautkad sen atpakaļ sanāca uz to pogu nospiest. Jautājums ir skarbs... Flash-u es nemāku. Vai ir iespējams kāds vidus [vai vēl labāk - trešais] ceļš, kā radīt acej patīkamus un spukus banerus? Ko man būtu jāpamācās? Ja Flash - kādu lit. iepirkt. Ja kas cits - kas un the same question? Savādāk tie gifi jaunu ir tāds atstojs... un tiek veidoti tikai dēļ urgentuma i iz za neimeņija drugovo.

THANX in advance.

p.s. tas otrais kadrs top... bļin, sorre, esmu baig vainīgs.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]inx
2005-09-08 11:52 (saite)
Flashu vajag mācīties! Pilns nets ar tutoriāļiem. Galu galā vari arī kādā datorveikalā grāmatelīti nopirkt. Bet pats galvenais ir saprast kā šams strādā, pārējo pēc tam pats atkodīsi ;)

Flash ir visa neta nākotne. To VAJAG mācīties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mass
2005-09-08 12:16 (saite)
Gluži negribētu piekrist priekšpēdējam teikumam. Manuprāt nākotne tā bija pirms gadiem 4. Tagd jau lēnām paliek par vēsturi. Nākotnei ir jādomā kas tāds, kur HTML/CSS un flaš ir apvienoti vienā veselumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ns
2005-09-08 12:38 (saite)
paskaties tādu lapu kā DevilsDetails.com
to vērojot, lai kā arī negribētos, reizēm gribās teikt, ka tomēr ir tagadne un arī nākotne, jo tas, ka var piejūgt brīvi flash xml datus un db datus un visu, ko vajag... tas ir spēcīgi, jo vizuālais performance tomēr nav salīdzināms ar (x)html/css. protams, ka ir atkarīgs no pielietojuma, bet es domāju, ka _labs_ flash, ne tādi sūdi, kādus iekš LV var lielākā gadījumā sastapt, tiešām vēl ir arī nākotne. vēlreiz pateikšu - lai cik arī mani tas neapbēdinātu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mass
2005-09-08 12:46 (saite)
Nu tas arī ir tas par ko runāju apmēram. Pagaidām gan tikai retais apņemas ko tādu izstrādāt, jo cik noprotu, izstrāde ir vēl diezgan sāpīga pakaļā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]osinsh
2005-09-08 12:57 (saite)
sūdi ir tie, ka ar programēšanu un simbolu ievadīšanu rindās man nav vispār nekādas nojautas un apgūt to arī nevēlos - mani no tā visa rausta. sit mani nost. flash-ā cik zinu, var iztikt bez "gotoPage456=andTHEN_[fuckOff]" rakstīšanas [tas laikam saucas actionscripts] un to visu var izdarīt nospiežot pogu vai... whatever. bet nu bez flash te neviens meko arī nav pieminējis, tad laikam to būs jāpamācās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mass
2005-09-08 13:15 (saite)
Banerus taisot bez actionscripta druskas neiztiksi. Vajag, lai portāli var piedāvāt statistiku klientam un arī lai tas sūds strādātu kā links ir viena rinda jāieraksta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inx
2005-09-08 14:28 (saite)
jā nu tik cik vajadzīgs linkam actionscriptā var žigli iemācīties. un tur tiešām viss nav ar roku jāraksta. basic animācijām actionscripts vispār nav jāizmanto.

bet par filosofisko jautājumu - reiz man mācīja, ka patiesi labai lapai ir jābūt apskatāmai jebkuros browseros un bez visādiem plaginiem. šobrīd gan flash, gan css joprojām ir tādā kā elite, kamēr nav iznācis MSIE 7. jaunākie CSS triki šobrīd normāli ir apskatāmi tikai Mozillā.. Flash plagins gan pēc statistikas ir ievērojami lielākam skaitam cilvēku.

Bet nu jāpiekrīt vien ira, ka, visu šo kaut kā apvienojot, internets kļūs baudāmāks

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ns
2005-09-08 13:15 (saite)
nu css lapas ir vieglāk taisīt un arī stabilāks rezultāts (nu tā, ka vienādāka kvalitāte, jo ar flash var arī pilnīgā pakaļā iebraukt) ir sagaidāms, bet toties, ja tev ir lapa, kurā tu vari staigāt kā pa attiecīgās firmas ofisu un pasēdēt pie sarunu galda ar tās firmas vadību un noslēgt līgumu - nu tas ir nepārspējams spēks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]species
2005-09-08 12:39 (saite)
es ieniistu flashu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kangaroo
2005-09-08 14:31 (saite)
agree

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ex_maita690
2005-09-08 15:20 (saite)
Es ienīstu Flash.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cu
2005-09-08 13:42 (saite)
Why I hate Flash?
http://www.figuiere.net/hub/blog/?2005/09/06/287-why-i-hate-flash

(Atbildēt uz šo)


[info]kangaroo
2005-09-08 14:31 (saite)
flash sūkā

(Atbildēt uz šo)


[info]kangaroo
2005-09-08 14:36 (saite)
Ja gribi taisīt bannerus, tad ieteiktu aizmirst par .gif (īpaši par animēto), par .swf, par .jpg

Ir vērts papētīt .png iespējas.
Kāpēc?
1) aizņem maz vietas, t.i. augsta kompresija,
2) ir transparent iespēja kā .gif, bet krāsu vairāk un augstāka kvalitāte,
3) pēdējā laikā sevi cienoši cilvēki atslēdz browseriem ne tikai animācijas un skaņu, bet bannerus vispār, taču pēc noklusējuma banneru sarakstā ir .gif .jpg un .swf, taču ne .png, kas nozīmē, ka .png banneri var atslēgt tikai tad, ja diseiblo jebkurus image,
4) W3C iesaka aizstāt jebkurus .gif ar .png, lai ieriebtu .gif pirmkoda īpašniekiem, kas pēdējā laikā abarzeļi un sākuši visādas stulbas tiesasprāvas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kangaroo
2005-09-08 14:39 (saite)
Ak jā, kāpēc flash sūkā?

Tāpēc, ka:
1) aizņem dafiga atmiņas,
2) nav iespējas pašam izvēlēties vai linku atvērt jaunā logā (Firefoxam arī tabā),
3) ne visiem flash vispār ir (īpaši aktuāli tas ir Latvijā, jo daudziem nav ārzemju trafika un vienīgā oficiālā un drošā vieta, kur dabūt flash pluginus ir macromedijas mājas lapā),
4) es esmu atslēdzis flash bannerus, lai trafiku neēd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inx
2005-09-08 16:20 (saite)
nu nemaz tik rijīgi flashi jau nu nav...

bet tas par PNG gan ir taisnība. cerams, ka visi reklāmdevēji šo triku neatkodīs pārāk ātri, jo tad no reklāmām vispār glābties nevarēs...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?