∞ ([info]nicofee) rakstīja [info]dizains kopienā,
@ 2012-07-26 01:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
RGB, CMYK, krāsu konvertēšana, gammut warning
vai var būt tā, ka konkrētu RGB spektrā esošu krāsu CMYK nemaz nevar nodrukāt? konvertējot no rgb uz cmyk baigi mainās rezultāts (ar us web coated 2.0 ir labāki rezultāti nekā ar fogra27).
notreisojot rgb attēlu ar vectormagic, atbilstošā krāsa redzama arī monitorā (CMYK skalā), taču illustrator met ārā gammut warning un tam blakus ir kastīte ar tādu krāsu, kāda tiek iegūta tad, kad konvertēju profilus, taču, nospiežot "click to correct", krāsa vienalga paliek nemainīga (ekrānā). jautājums ir - vai nepastāv risks ieraudzīt kaut ko pilnīgi kreisu (tb to pašu, ko vienkārši konvertējot profilus), nodrukājot? liels paldies par atbildi jau iepriekš!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fedrs
2012-07-26 07:20 (saite)
Jā, tā ir.
Vajadzētu uzreiz uzstādīt pareizu krāsu profilu un lietot cmyk preview vai proof colors režīmu, tad atkristu visādi pēkšņi pārsteigumi.
Un krāsu profils jālieto tāds, kas atbilst drukātāja procesam, nevis tas, kurš pašam patīk. Piemēram, visi tie US profili paredzēti ASV papīriem un krāsām, ko te neviens nelieto.

(Atbildēt uz šo)


[info]iokaste
2012-07-26 08:53 (saite)
RGB veidojās no tumsas uz gaismu, CMYK otrādi. tie ir atsevišķi principi un drošāk būs tad, ja strādāsi CMYK režīmā (ja ir printerējamie materiāli).
A krāsu profilus jāsaliek jau pašā programmā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?