osinsh ([info]osinsh) rakstīja [info]dizains kopienā,
@ 2009-02-16 10:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
FONTS
Šalom, koļegas!

Kāds ir veidojis fontu from scrach? [no ar roku zīmēta vārda, kurā ir burti septiņi - kas kalpo par pamatu fontam, kuru jāizveido pēc klienta vēlmēm]

Anywayz, parasts ls/hour vai tomēr es nezinu ko runāju un jāceļ augšā. Neesmu nekad zīmējis, bet baile, ka jebļa ir vienk. psc.

Nu, tāpat pastāstīt/palielīties ar pieredzi arī varat.

oh, wait!

wut?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]anonims
2009-02-16 10:53 (saite)
nav gadījies, bet viss atkarīgs no fonta. ja gribi ko līdzīgi champion script (kaligrāfisks rokraksts) ar visām opentype fīčām utt., tad nāksies pasvīst, pie tam nāksies programmēt. ja vienkāršāku - dafont līmeņa zīmētu fontu, kas nav rokraksta (nebūs jāseko burtu savienojumiem), tad jau krietni cerīgāk, līknēs, liekam kartē un pietūnē kērningu. vismaz tas tā teorētiski.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]osinsh
2009-02-16 11:43 (saite)
Nu thank god nav kaligrāfisks pasākums. Pie reizes, atbildot arī zemāk rakstošajam viedajam anonīmiķim, pa lielam neķertos klāt, taču šis ir darbs iekš kantora, tāpēc kautkāda finansiāla bilde ir jāsazīmē. Reāli vajag tieši "dafont" līmeni, jo pasūtītājs nav pretenciozs, taču no otras puses, ja taisa, tad taisa tādu, zem kura savu vārdu nebūtu kauns likt. Var, teiksim, ierubīt sotaku... var vairāk... var mazāk... tāpat es pats to naudu neredzēšu, bļeģ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2009-02-16 11:32 (saite)
Ja Tu neko nezini par fontu taisīšanu, tad vairāk par 0 Ls/h prasīt būtu klaji nesmuki. Fonts tev nav nekāds štrunta logo, un apzinies, ka pirmajās reizēs neko jēdzīgu neiztaisīsi un/vai notērēsi tam tik daudz laika, ka fakturēt to klientam būtu nekaunīgi pat pēc šejienes tikumiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]f8
2009-02-16 15:35 (saite)
good luck.

un taisīt burtus sūti uz tildi.lv, tur liekas vismaz kautko saprot. pašam pirmo reizi taisīt mūžā klientam, ir nedaudz nenopietni un jābūt ļoti labai saprašanai pat lai trāpītu kautkur ap mērķi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]osinsh
2009-02-16 15:47 (saite)
Es te izdomāju, ka nava ko izniekot tās miljons stundas un oficiāli pateicu, ka nav mans dārziņš. Savam priekam maybe kautkad saņemšos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

vienmēr laipni
[info]dooora
2009-02-16 17:21 (saite)
es gan esmu tajā dārziņā.
janis[at]anarhija•lv

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: vienmēr laipni
[info]osinsh
2009-02-16 18:32 (saite)
zināsim. ja nu kas - taisīsim biznesu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]emoedgars
2009-02-16 23:48 (saite)
Ja tā, bez diršanas, cilvēks, kas ir lietojis Illustratoru vai piem. Inkscape - var iebraukt arī tādu grāvējus kā FontCreator vai Font Studio... Pamatlietas var iebraukt, un pāris fontus esmu uzcepis - viens "rokrakstītais" un viens a-la Serif. Principā - priekš garlaicības mazināšanas, bija tā tīri neko...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?