MaKo ([info]mako) rakstīja [info]asmens kopienā,
@ 2006-06-05 11:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Durklis
Notīrīju glīti durkli, par kuru jau rakstīju. Tagad jādomā, kā rokturi uzlikt. Viena no idejām - uzmetināt uz atlikušā gabaliņa astes jaunu dzelzi, un uztaisīt rokturi no brieža raga. Paņemot veselu raga gabalu, izurbt caurumu, tur iepildīt epoksīdus un iedzīt asti.
Pirmais jautājums - kur Rīgā piemetināt to asti - un pie kam piemetināt uzmanīgi - neatdedzinot visu asmeni, bet tā , lai turas stingri?
Otrs - stāsta, ka brieža rags tīrā veidā ir trausls un lūstošs materiāls. Ka sanāks tikai dekoratīvs nazis, ne praktisks.
Trešais - ir vēlme asmeni nomelnināt - daži saka, ka tam vajag to uzmanīgi karsēt un likt eļļā, vai karsētu berzt ar saeļļotu tamponu, citi iesaka koka kolā mērcēt....
Ir kādam pieredze?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]buks
2006-06-05 17:27 (saite)
Kalējs.

(Atbildēt uz šo)


[info]zzx
2006-06-05 20:29 (saite)
Par metināšanu- manuprāt ļoti neizdevīgs ariants tā metināt, manuprāt nav garantijas tam, ka atkal nenolūzīs, kautgan...
Bet nu ideja labā. Šito tiešām vajag realizēt :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mako
2006-06-05 22:04 (saite)
Nu, tur tas orģinālā asmens astes gabals ir, pie tā metinājums varētu labi turēties...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mdog
2006-06-10 09:36 (saite)
gadus 6-7 atpakalj pazinu vienu chmo, kas ar to nodarbojaas! tagad kaut kur laukos sleepjas, jo ir iistens chmo po zhiznji, bet tas daudz ko zinaaja par shitaam lietaam!
1. piemetinaas asti dajebkursh sakariigs metinaataajs, bet shaize tajaa, ka asmens atlaidiisies shaakaataa ij saapee principaa nav tajaa, lai piemetinaatu, bet tajaa, lai peecaak to nazi atkal pareizi noruudiitu!
2.rags tieshaam ir vairaak dekoratiivs ij uz epoksiida arii suudiigi tureesies! ja gribi praktisku, labaak peec "kabar" principa- panjem biezu aadu, saceert to kvadraatinjies, uzver uz astei liidzigas fignjas katru gabalinju saliimeejot ar pva savaa starpaa un virpaa novirpo vajadziigo formu! tad gan vajadzees arii astes uzgali ar caurumu, kura to atkniedeet!
3. melninaashana ir galvanisks process, tb anodeeshana ar kjiimiju. arii var izveikt maajas apstaakljos uztaisot vannu ar straavas transformaatoru ij attieciigu kjiimiju!
koroche, pishas vairaak, nekaa saprashanas...
Tev to vajag?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mako
2006-06-10 11:43 (saite)
Žēl smuku asmeni pazaudēt :)
Nu, tur ir tā garda - masīva tērauda. Ceru, ka nostrādās kā radiators.
Cik lasīju, anodēšanu ar ķimiju var veikt bez strāvas transformatora, ka tik ķīmija būtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mdog
2006-06-10 11:59 (saite)
var, bet tas nebuus noturiigs un, visbiezhak, plankumains, tb neesteetisks melninaajums!
jebkuraa gadiijumaa, babkas, laiku un energiju, kuru pazaudeesi skraidot pa pasauli ij meegjinot ieskaidrot visvisaadiem tirlinjiem, ko veelies panaakt no sava dzelzha noteikti nav to veerts! kudi leetaak un patiikamaak buus iegaadaaties kaadas slavena kantora ekskluziivu izstraadaajumu! fakts! kudi leetaak sanaaks! :)
aber ja pavisam spiezh un miera nav, vari iebraukt krogaa "kjirsis" uz slokas ielas, samekleet taa iipashnieku maari kjirsi ij pateerzeet par shiim lietaam! vinsh ar savlaik nodarbojaas ar nazhiem! viennoziimiigi nav tik zinosh kaa augstaakmineetais tirlinsh, bet ar sho to zin!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?