zin

trusis baltvīnā

Oct. 5th, 2018 | 12:28 pm
From:: zin

citdien manā īpašumā nonāca neliels trusis, 1 gab.
palasīju, ko ar tādiem parasti dara (jo līdz šim truša gatavošanā biju piedalījusies tikai 1x, ij to pastarpināti (starp citu, sen nav rīkots "ēst" pasākums (trīskāršās iekavas- must have!)))

apbārstīju truša detaļas ar miltiem un apbrūnināju katlā, sviestā + eļļā, noliku maliņā.
smalkās 1/4ripinās sagrieztus sīpolus lēni karamelizējuu (uz mazas uguns, laiku pa laikam apmaisot) tajā pašā katlā, aptuveni 40 min (ilgāk nebija iekšā).
iespiedu pāris daiviņas ķiploka, pieliku lauru lapas, piparu graudus, kadiķogas, kaltētu pētersīļa sakni.
pievienoju sagrieztus burkānus un selerijas, pacepināju mazliet uz lielākas uguns.
ielēju pudeli sausa baltvīna, nokasīju visu no katla apakšas, pagaidīju, kad uzsit burbuli, iepeldināju tur trusi.
piemetu timiānu, mazu chili, 1/2 papriku un pāris tomātus, sāli.
ļāvu tam visam sutināties uz mazas uguns bik vairāk par stundu, tad pieliku bik brūnā cukura, sojas mērci, maltus melnos piparus, vēl kaut kādas random garšvielas.
Tags:

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.