wowow@23:46 - Kartupeļi
Atšķirībā no Agatas Kristi, kurai labākie detektīvromānu sižeti radās, mazgājot traukus, man labākās idejas rodas, mizojot kartupeļus. Varbūt tāpēc koju laikā mana galva vienmēr bija pilna ar (manuprāt) lieliskām idejām un oriģinālām domām. Tagad, steigas, veselīgas ēšanas vai komforta laikmetā kartupeļus sanāk mizot krietni retāk. Tiesa gan, es, atškirībā no Agatas Kristi nekad neesmu steidzies pierakstīt un rezultātā tās aizmirstu. Lai gan, kartupeļus mizojot pie sevis murmināju "šito bi neaizmirst". Bet pēc tam jau tie kartupeļi jāgriež, jāmaisa, jāber sāls, jāliek klāt ola un siers, garšvielas. Piemēram, šodien izdomāju kaut ko baigi oriģinālu un svaigu, ko gribēju pat ierakstīt cibā.
Patiesībā ir divi grupējumi, divas nesamierināmas nometnes, divas dzīvesziņas kartupeļu cepšanā. Pirmie uzskata, ka kartupeļi ir jāgriež salmiņos, otrie- ka šķēlītēs. No tā izriet visas sekojošās atškirības. Plaisa starp šīm nometnēm nav mazāka kā starp ateistiem un fundamentālistiem, baltajiem un melnajiem vai vīriešiem un sievietēm.
Nē- šitais nebija tas oriģinālais un svaigais, ko izdomāju, mizojot kartupeļus. To, kā jau teicu, es aizmirsu.
Jā, man arī ļoti patīk ēdiena gatavošana. Un trauku mazgāšana
wowow / 22. Janvāris 2006@23:44 | |
Šķiet, Tev izdodas pierakstīt vai atcerēties. Ēst taisīšanā liekas ir daudz lielāka jēga nekā visā citā ar ko reizēm nodarbojies nedēļām ilgi.
Jā, viens vakars izrādās visas nedēļas vērts. Taisnība.
wowow / 23. Janvāris 2006@12:03 | |
Tad tāpēc Tev nepatīk MacOs :))
vikings - Jā, es griežu salmiņos. / 24. Janvāris 2006@20:38 | |
un šodien sacepu katlā!
Vo!
vēl divas grupas, kuras var ietilpt jebkurās citās grupās - tie kuri pirms cepšanas noskalo sagrieztos kartinus, atbrīvojot no cietes, un otri, kuri nebaidās cietes un kartupeļus neskalo.
jā jā, bija šodien kautkas tāds...nu citreiz, jā.