Neprātīgā saprāta balss - Olimpa dievu dzīres...
Novembris 2., 2011
11:11
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Olimpa dievu dzīres...
Es tiešām nesaprotu tos interneta komentētājus. Visi tagad slavē Grieķiju par stingru mugurkaulu un nacionālo stāju, par drosmi uzmest Eiropu utt.
Vai tiešām man, vēsturniekam, viņiem ir jāskaidro ekonomikas pamatpatiesības, ka no nekā nekas nerodas? Tā valsts sev šobrīd pati rok kapu. Lielie interneta grieķu fani laikam nesaprot ko nozīmē valsts bankrots un tā ietekmi ilgtermiņā. Argentīna vēl tagad nav pilnīgi atjēgusies no sava bankrota 90.gados. Latvijā vispār neviens nedomā ilgtermiņā un, ja kāds domā tad viņu lamā par to, ka viņš nedomā par tautu. Visi grib debesmannu jau rītdien pusdienlaikā.

(12Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]atheist
Date:2. Novembris 2011 - 11:26
(Link)
Piekrītu. Kad padzīrdēju, ka tie vēl tikai referendumu taisīs par to, vai darīt visas tās glābšanas procedūras, tad aš rociņas nolaidās. Tā jau ar viņiem kā ar bērniem auklējas, bet vēl nav labi.
From:[info]karuna
Date:2. Novembris 2011 - 11:53
(Link)
Grieķijas problēmas tāpat kā Argentīnas bankrots ir tieši saistīts ar fiksētu valūtas kursu. Nav izdomāts labāks līdzeklis kā ierobežot valsts tendences dzīvot pāri saviem līdzekļiem, kā brīvais valūtas kurss. Eiro ieviešana Grieķijā bija kļūda, jo agrāk grieķi devalvēja drahmu, savilkt jostas un strādāt tālāk.

P.S. Latviju gaida tieši tas pats, jo taupības pasākumu radītais 15-20% bezdarbs nav ilgtspējīgs.
From:[info]windrider
Date:2. Novembris 2011 - 12:35
(Link)
Vai Latviju gaida tik skarbi laiki kā Grieķijai es neesmu pārliecināts, bet tas, ka šī lieta pamatīgi satricinās Eiropu un līdz ar to var pasliktināt stāvokli arī Latvijā gan ir puslīdz skaidrs.
From:[info]karuna
Date:2. Novembris 2011 - 12:41
(Link)
Latvija nekad nav dzīvojusi tik labi kā Grieķija, un izskatās, ka vēl ilgi nedzīvos. Laikam, visgrūtākais diskusijās par starptautisko ekonomiku cilvēkiem ir atšķirt relatīvo izaugsmi no absolūtā dzīves līmeņa. Indijai ir izaugsme ir 8-10%, bet tai pašā laikā simtiem miljonu tur dzīvo absolūtā nabadzībā, graustos starp atkritumu kaudzēm.
From:[info]windrider
Date:2. Novembris 2011 - 12:49
(Link)
Līdz ar to arī mums nav tik daudz ko zaudēt.
Ir dzirdēts, ka visas šitās krīzes dēļ mēs tagad esam atkrituši 2004.gada līmenī.
Ja grieķu problēmas attīstās sliktākajā variantā, viņi var nogāzties atpakaļ 80.gados.
From:[info]karuna
Date:2. Novembris 2011 - 12:55
(Link)
Neaizmirsti, ka Grieķijai var sekot Spānija, Portugāle, Itālija... Uz spēles ir likta visa eirozonas nākotne.

Un muļķīgi ir domāt, ka pie visa vainīgi grieķu hedonisti. Nevar būvēt vienotu valūtu ar tik atšķirīgām ekonomikām.

Es gan ceru, ka ES izšķirsies par federālo modeli, bet ar katru dienu šīs cerības samazinās.

Visvieglāk cauri tiks angļi, jo viņi savlaicīgi izvēlējās nesteigties ar pieteikšanos eiro projektā.
[User Picture]
From:[info]lielpontifs
Date:2. Novembris 2011 - 12:14
(Link)
ilgstoši dzīvot pāri saviem līdzekļiem nevar. nevar tērēt vairāk kā nopelni un cerēt ka viss atrisināsies pats no sevis.

mans neeksperta viedoklis ir ka ja viņi brīnumainā kārtā nepārstās šķaidīt logus un protestēt, tad pēc ilgas agonijas eirozona atradīs veidu kā noņemt viņiem eiro, varbūt paši atteiksies no viņa. augoņus taču griež nost, ja grieķija tiešām ir augonis tad viņa eirozonai ir jānogriež, ne?

un vid. aritm. komentētājs ir stulbs - viņš fano par kadaffi, lamā ASV/ES/NATO, vaino savos parādos valdību nevis to ka paņēma kredītu, lamā valsti jo atrodas peļņā ārzemēs, apšauba ekspertu viedokļus un tic gan vai nu ASV uz mēnesi nemaz neaizlidoja, vai arī aizlioja gan, bet atrada tur ķirzaku žīdu masonu citplanētiešu slepeno bāzi un tagad pastāv milzīga konspirācija kurai reāli redz cauri tikai viņš. viņš, īsi sakot, uzvedās kā idiots.
From:[info]karuna
Date:2. Novembris 2011 - 12:28
(Link)
Eksperti par eiro jau sen ir izteikušies, ka šī sistēma var strādāt vienīgi tad, ja ES kļūst par federālu veidojumu ar kopīgu budžetu, sociālu struktūru utt. Pretējā gadījumā Grieķija ir tikai sākums eirozonas problēmām.

Ironiski, ka šo faktu Vācijas politiķiem atzīt ir daudz sāpīgāk nekā pašiem grieķiem.
From:[info]karuna
Date:2. Novembris 2011 - 12:59
(Link)
Var uzdot jautājumu: ja šodien būtu referendums par ES federālā modeļa izveidošanu (kas nozīmētu kopēju armiju, ārpolitiku, federālos nodokļus, bet arī vienādas sociālās garantijas utt.), kā tu balsotu?

Latvieši jau, protams, balsotu par, jo tas mums būtu ārkārtīgi izdevīgi. Bet kā balsotu vācieši, kuriem lielā mērā būtu arī jāsedz šis federālais budžets?
From:[info]windrider
Date:2. Novembris 2011 - 13:13
(Link)
Kā es balsotu? Nezinu. Tur vajadzīga ilgāka diskusija par visiem ieguvumiem un zaudējumiem.

Bet vispār tā federālā Eiropa šobrīd nav tik iespējama, ka tu domā. Visā Eiropā pastiprinās nacionālisms un mazāk vai vairāk slēpts protekcionisms. Lisabonas līgumu jau izgāza.
From:[info]karuna
Date:2. Novembris 2011 - 13:27
(Link)
Nav, tāpēc arī jāgatavojas otrajam recesijas vilnim.
From:[info]lidzhons
Date:2. Novembris 2011 - 13:08
(Link)
Es vairs nelasu, ko LV internetos raksta par Grieķijas krīzi. Ok, saprotu, ka komentārus pie rakstiem jēga lasīt ir 0, bet paši raksti...labāk žurnālisti vispār nebūtu rakstījuši, ja nav sajēgas par ko runā!
Un kā vsp kāds var iedomāties par kaut kādu mugurkaulu un nacionālo stāju, lol, kam grieķiem tagad tas referendums vajadzīgs?! Protams, ja viņš notiks, tad rezultātu nav grūti paredzēt, bet šāds referendums nāk daudz par vēlu un viss mugurkauls un nacionālā stāja ir tik vien, cik Papandreou personīgais labums no ASV puses (kā zināms, ne viņš audzis, ne dzīvojis Grieķijā un vēl jo mazāk jebkad ir aizstāvējis grieķu valsts intereses, sekojot sava tēva un vectēva piemēram).

Vsp nesaku, ka grieķi ir kaut kāda tīrās sirdsapziņas tauta, bet cmon, kaut kā izskatās, ka cilvēkiem neaiziet, ka arī te lēmumus pieņem valdība, ne tauta, kā arī valdība beigās nelemj tautas labā, bet personīgos nolūkos. Kā visur. Un sabalsot tā, lai visu tautu novestu bankrotā, māk visi, paralēli liekot likmes par Grieķijas bankrotu :D Vienīga atšķirība ir tā, ka grieķi protestē un tie protesti vienā brīdī nebūs tikai provokatoru mestie molotovi un policijas asaru gāze, bet nu lai jau valdība vēl paspēlējas...būs interesanti paskatīties.
Powered by Sviesta Ciba