tas_pats ([info]tas_pats) rakstīja,
@ 2010-04-01 02:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Linuks un mazo uzņēmumu tirgus
Linuks un mazo uzņēmumu tirgus: tuvojošās atsvešināšanās
31 marts 2010 - "VAR Guy"

"VAR Guy" uzskrūvēja uz augšu krēslu un piedalījās "Channel Happy Hour" podkāsta pēdējā vakarā. Diskusijas - piedalījās kanāla veterāni Brets Martins (Brett Martin), Žerards Keins (Gerard Kane) un Čaks Lenons (Chuck Lenons) - iekļauta Linuksa realitātes analīze priekš vērtību pievienojošiem tālāk pārdevējiem (Var's). Lenons, TeamLogic IT prezidents, teica viņš joprojām nav redzējis vai dzirdējis daudz par Linuksu mazos uzņēmumos. Lūk, kāpēc.

Kad runa ir par Linuks, "VAR Guy" nevar turēt savu muti ciet. Mūsu dalībniekam bloggerim ir dažs spēcīgs viedoklis, lai dalītos. Kaut arī Red Hat, Novell, Canonical un citas Linuks distribūcijas pakalpojumu sniedzēji turpina izmantot brīdi, lielākā daļa Linuksa rakstura ir ļoti maz saistīts ar mazās uzņēmējdarbības panākumiem. Fakti secinājumiem:

1. Red Hat izspiedies ārpus tā Linuks servera mantojuma, lai sekmētu "JBoss" starpprogrammu (middleware) un "Red Hat Enterprise Virtualization" (RHEV). Ieminoties, ka starpprogramma ir mazajiem uzņēmumiem, viņi noteikti atbildēs ar apjukušu izskatu. Papildus RHEV noteikti nav mazā biznesa kliedziens.

2. Novell turpina gūt kādu labumu ar "SUSE Linux Enterprise" aplikācijām. Bet daudz no nesenās "Novell BrainShare" konferences bija veltīta "Intelligent Workload Management" (IWM) - korporācijas orientēta stratēģijai, kuras mērķis ir palīdzēt lieliem un vidējiem uzņēmumiem ar virtualizācijas un grupas (cloud) stratēģijām. Vērtību pievienojošie tālāk pārdevēji (VAR's) nebūvēs IWM maziem uzņēmumiem tuvākajā laikā jebkurā gadījumā.

3. Pirms diviem gadiem, Canonical bija uzsācis pienācīgu startu ASV patēriņa tirgū - veicināt Ubuntu Linux uz dažādiem tikla uzdevumu datoriem (netbooks) ASV mazumtirdzniecības veikalos. Tā uz priekšu līdz šodienai, un Microsoft ir lielā mērā atguvis atpakaļ ASV patērētāju tīkla uzdevumu datoru (netbook) tirgu ar Windows 7. Tādi partneri, kā Dell, turpina piedāvāt Ubuntu tīkla uzdevuma datorus (netbooks), bet Dell's jaunākā mode ietver "Ubuntu Enterprise Cloud" (UEC) - par kuru mazie uzņēmumi nekad nav dzirdējuši.

Protams, Red Hat, Novell un Canonical katrs vadās no saviem aprēķiniem mazo uzņēmumu attīstībai. Bet nav nekas Linux pasaulē - vēl - kas veiksmīgi neitralizētu "Microsoft Small Business Server" un "Microsoft" turpina investīcijas mazo uzņēmumu kanāla partneros.
Kas ir krasā pretrunā, lielākā daļa no Red Hat kanāla partneriem, šķiet ka jākoncentrējas uz vidusmēra biznesa un lielā biznesa iespējām, Novell ir aizņemts atjaunot savus kanālus pēc gadiem ilgas nolaidības, un Canonical ir tikai iesākumā ar savu partneru programmu. "VAR Guy" sniegs dziļāku informāciju, kad viņš iepazīstinās ar otro gada "Open Source 50" aptaujas rezultātiem 2010 maijā. Bet pa to laiku, Microsoft veidojas, kā mazajiem uzņēmumiem domāts uzņēmums.
"Channel Happy Hour" podkasta laikā "TeamLogic IT" priekšsēdētājs Čaks Lenons (Chuck Lenons) būtībā apstiprināja šo viedokli. "TeamLogic IT" ir vērtību pievienojošu tālāk pārdevēju (VAR) franšīzes uzņēmums, tā kā Lenona ziņas ir tuvs mazo uzņēmumu tirgum.

SMB: Kluss Linuksa panākums

Vēl joprojām Linuksam ir vairākas aizmugures durvis uz mazo uzņēmumu tirgu - ne vienmēr piesaistot mazo uzņēmumu īpašnieku lielu uzmanību.Mazo uzņēmumu tīkla tehnika - viss no maršrutētājiem līdz slēdžiem drošības aprīkojums - bieži vien ir ar Linuks kodolu. Papildus par pārvaldīto pakalpojumu un programmu, kā pakalpojumu (Saas) pieteikumu klāsts, ko vada virs Linuksa. (Viens lielisks piemērs: "N-able’s N-central" programmatūra MSPs, kas rakstīts priekš Linuks.) Un "Google Android" bez šaubām dod Linuksam iespēju pakāpties mobilajā mazo uzņēmumu tirgū.
Vai mazie uzņēmumi vienmēr prasa Linuksa vārdu? Dažiem maziem vērtības pievienojošiem tālāk pārdevējiem (Vars) - piemēram, "Linux Box" - atbilde ir jā. Bet lielākā daļa risinājumu sniedzēju, maziem uzņēmumiem joprojām pieprasa Microsoft.
http://www.thevarguy.com/2010/03/31/linux-and-small-business-the-ongoing-disconnect/


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?