tas_pats ([info]tas_pats) rakstīja,
@ 2010-03-30 03:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
IBM un Canonical pārdot gatavus Ubuntu tīkla uzdevumu datorus (netbooks) Āfrikā
IBM un Canonical pārdot gatavus Ubuntu tīkla uzdevumu datorus (netbooks) Āfrikā
26 marts 2010
http://www.desktoplinux.com/news/NS5247302500.html

IBM, Canonical un Simmtronics paziņoja, ka tās tirgos uz Intel Atom bāzes veidotus tīkla uzdevumu datorus (netbook) jaunattīstības valstu tirgos. "Simmbook" būs ar iepriekš uzstādītu grupas orientēta (cloud-oriented) "IBM Client for Smart Work Linux" distribūciju, kas balstīta uz "Ubuntu Netbook Remix", un vispirms būs pieejama Āfrikā par tikai 190$.

Papildus, pārdošanai Āfrikā, uz Linuks bāzēti "Simmbook" būs pieejama arī Indijā, Taizemē un Vjetnamā, apgalvo IBM. "Simmbook" izmanto "IBM Client for Smart Work", kas ietver "IBM Lotus Symphony" ar piekļuvi "IBM Lotus Live" grupas (cloud) kopdarbības pakalpojumiem, un iespējams izvēlēties papildināt ar citas "IBM Lotus" sadarbības programmatūru, piemēram, "Lotus Notes" un "Lotus Sametime", "Client IBM".

Simmbook
"Simmbook"

Jau 2008 Decembrī tika paziņots par "IBM Client for Smart Work", kas balstīts uz VERDE virtualizācijas tehnoloģiju no "Virtual Bridges". Grupas orientēta (cloud-oriented) distribūcija ietver "Ubuntu Netbook Remix" versijas Ubuntu linuksa distribūciju, kā arī Linux versijas "IBM's Open Collaboration Client Solution" programmatūru (OCCS), pamatojoties uz "IBM Lotus Symphony", "Lotus Notes", un citas Lotus lietojumprogrammām

Palaidejs
"Ubuntu Netbook Remix" 10.04, demonstrē jaunu EFL tehnoloģijā balstītu 2D palaidēju.

Pagājušā gada septembrī, IBM un Canonical paziņoja, ka tie piedāvās "IBM Client for Smart Work" Āfrikā. Mēnesi vēlāk, IBM paziņoja, ka būs versija, kuras mērķis ir korporatīvie klienti visā pasaulē.

"IBM Client for Smart Work" ir veids, kā palīdzēt uzņēmumiem ietaupīt līdz 50 procentiem uz darbavietu, salīdzinot ar uz "Microsoft" balstītas darbavietas programmatūras izmaksas. Izmaksu ietaupījumi pamatoti uz to, ka lietotāji var palaist kombināciju no Tīkla(Web) lietojumprogrammām un Linuksa programmatūras, viņu tīkla uzdevumu datoros (netbooks) vai "Thin" tehnoloģijas klientos.

"Simmtronics Simbook" ir standarta izdevuma 10.1 collu tīkla uzdevumu dators (Netbook), pamatā ievērojami ar to, ka tiek piegādāti ar Ubuntu, kā arī ar Windows XP. 1.6 GHz Intel Atom N270 centrālais procesors ir apvienots ar Intel 82945GSE mātes palti un ICH7M kontrolieri, kā arī 1GB DDR2 RAM. Pieejams SD atmiņas kartes lasītājs,ar 160GB SATA cietā diska (HDD) un paplašināms līdz 500GB.

Simmbook sarkanā krāsā
"Simmbook" sarkanā krāsā

Papildus piedāvājot 10.1 collu, 1024 x 600 izšķirtspējas displejs, "Simmbook" nodrošina ātru Ethernet port, trīs USB 2.0 portus, VGA portu un audio portu. Citas funkcijas iekļauj 1.3-megapikseļu kameru, skaļruni, mikrofonu un PCIe saskarni ar atbalstu WiFi. "Simmbook" standartaprīkojumā ietilpst trīs-nodalījumu 2200mAh bateriju, kas ir uzlabojami, lai sešu nodalījumu 4400mAh modeli.

Paziņojums tika veikts Dienvidāfrikā, kas, šķiet, sākotnējais mērķis tīkla uzdevuma datora (Netbook) paketei. Ubuntu dibinātājs un Dienvidāfrikānis Marks Šatlvorts skaidro, grupas (cloud) skaitļošanas ir īpaši piemērota jaunattīstības zemēm (video zemāk). Viņš tomēr norāda, ka svarīgs nākamais solis "Client for Smart Work" iniciatīva ir nodrošināt infrastruktūru jaunattīstības valstīs par vispārēju pieslēgumu ("pervasive bandwidth").



Ubuntu dibinātājs Marks Šatlvorta YouTube video, par "Client for Smart Work" izplatīšanu Āfrikā. http://www.youtube.com/watch?v=tI6k_IT1wRY (Avots: YouTube)


Indardžits Sabharvals (Indrajit Sabharwal), Simmtronics Semiconductors Limited dibinātājs un rīkotājdirektors, paziņojis "Tīkla uzdevumu datori (Netbooks) ātri kļūst par normu, aizstājot galda datorus, daudziem uzņēmumiem visā pasaulē. Ar tādiem jauniem tirgiem kā Dienvidāfrika, uzņēmumiem nepieciešams risinājums, kas risina gan izmaksas, gan gala vērtību."

Klifords Fosters (Clifford Foster), IBM subsahāras vadošais tehniskais darbinieks (CTO) paziņoja "Ieguldījumu menedžeri (CIO), IT direktori un IT arhitekti Dienvidāfrikas visu veidu organizācijās - pat tos, kas parasti nevar atļauties jaunus, dārgus personālos datorus - tagad var likumīgi izvēlēties tīkla uzdevumu datorus (netbooks) nevis personālos datorus (PC) savām uzņēmējdarbības vajadzībām. "

Marks Šatlvorts (Mark Shuttleworth), Canonical dibinātājs paziņoja "Ir aizraujoši redzēt, kā skaitļošana maina cilvēku dzīves Āfrikā un jaunas "Simmbook" sniedz patiesu liecība par to, cik svarīgi Āfrikas ekonomikai ir iegūt lētu datorizāciju".

Pieejamība

Jaunus "Simmbook" ar uzstādītu "IBM Client for Smart Work" var iegādāties tiešsaistē, tieši no "Simmtronics" izmantojot šo pasūtījuma formu šeit: http://www.simmtronics.com/order_form.php . Vairāk informācijas par Simmbook var atrast šeit: http://www.simmtronicssemi.com/simmbook.php .

- Ēriks Brauns (Eric Brown)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?