annāputra ([info]sivns_sniegaa) rakstīja,
@ 2009-09-30 00:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man tagad ir otrādību laiks. Visādas situācijas, kurās nesenā pagātnē domāju "bet kāpēc viņi tā un ja es būtu viņu vietā tad gad es tā un šitā". un bez maz vai kā vienīgo pamatojumu varēju iedomāties ļaunumu, slinkumu vai lepnumu. Bet tā nemaz nav.
Mums tagad kursā ir erasmus studenti. un grupu darbs. Kā izrādās rīcībām ir pavisam citi un normāli pamati. Mūsu grupā ir viens polis, kura dažas izdarības mums liekas dīvainas. jā, it kā dīvainas, bet es atkal un atkal redzu sevi abās pusēs. Īstenībā tik saprotams viņš un tik saprotami mani Milānas kursa biedri. Un nevis kāda attaisnošanas bet atziņu iegūšanas noskaņojumā. Ceļojums laikā un telpā tas tagad ir.
Vēl mēs šodien ar Maiju, braucot no Bauskas, paņēmām vienu stopētāju. Un atkal es biju arī tā, kas sēž aizmugurē un nevar saprast, vai šis ir gadījums, kad runāt neko vai par neko un tai pašā laikā savā vietā ar "īstenībā taču vienalga un viss ir forši". Tādas situācijas, ko es atpazīstu pēc sajūtām un gandrīz varu paredzēt otra rīcību. un tāpēc, ka tajā brīdī es esmu viņš, es redzu sevi no malas. tādu pašu kādus vēl nesenā pagātnē redzēju "tos otrus".

tā kaut kā. "Ak niecību niecība!" saka mācītājs. "Ak niecību niecība! Viss ir niecība!" Kāds labums atlec cilvēkam no viņa pūlēm, kurām viņš nododas zem saules? Viens dzimums aiziet, un cits dzimums nāk, bet zeme pastāv mūžīgi nesatricināta. Saule uzlec un saule noriet un steidzas atpakaļ uz to pašu vietu, no kurienes tā atkal no jauna uzlec. Vējš iet uz dienvidiem un griežas pret ziemeļiem; nepārtraukti visapkārt griezdamies un pūzdams, tas aptek apkārt un nonāk atpakaļ savā vecajā vietā. Visas upes ietek jūrā, un tomēr jūra nekļūst pilnāka; bet pa to pašu vietu, pa kuru upes tek, tās tek arvien joprojām. Visās vietās ir tik daudz grūtumu, ka neviens cilvēks to nevar izteikt; acis ir par vāju, lai visu to saredzētu, un ausis, lai visu to sadzirdētu. Kas ir jau bijis, tas atkal būs, un, kas ir jau noticis, tas atkal notiks, jo nekā jauna nav zem saules. Vai kaut kas kādreiz notiek, par ko varētu sacīt: redzi, tas ir kaut kas jauns! - Tas jau sen ir bijis laikos, kas ir bijuši ilgi pirms mums. No agrākiem laikiem nav palikusi nekāda piemiņa, un par tiem vēlākiem, kuri nāks, arī par tiem nepaliks nekāda piemiņa tiem, kas nāks pēc viņiem."


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?