Fri, Aug. 17th, 2012, 03:25 pm

Aizprātojos par mūžīgo.

Re, Bībele saka, ka "Viss Metuzāla mūžs bija deviņi simti sešdesmit deviņi gadi, tad viņš nomira."

OK, ir doma, ka tie Bībeles gadi defaktiski ir Mēness cikli. Tas ir, Metuzāls novilka apmēram 80 gadus.

Tiktāl skaidrs.

Bet kā ar Metuzāla papuci? "Un Ēnoham bija sešdesmit pieci gadi, kad viņš dzemdināja Metuzālu. Un Ēnohs vadīja savas gaitas ar Dievu un pēc Metuzāla dzemdināšanas dzīvoja vēl trīs simti gadus un dzemdināja dēlus un meitas."

Tagad man ir kognitīvā disonanse. Ēnohs uzcirta sīko tad, kad pašam bija, es atvainojos, 5 gadiņi?

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:35 pm
[info]unpy

Nu, Metuzālam gadi bija mēness cikli, aber Ēnoham vēl nebija:))

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:38 pm
[info]sirdna

Fsmisļe, vēl nebija? Tad Ēnohs nodzīvoja 365 riktīgus gadus? Un pirmo kinderu uzcirta 65 gados, kas, protams, nav nekas aizliegts, bet tomēr?

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:40 pm
[info]unpy

Kālab riktīgus? Ēnoham mož bija vēl kāda cita sarežģītāka laika skaitīšanas sistēma:))

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:43 pm
[info]sirdna

"mož" neskaitās, lieta ir pārāk nopietna.

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:52 pm
[info]unpy

Vienmēr jau var uzrakstīt vēstuli ar lūgumu paskaidrot lietas būtību un apstākļus, atliek izvēlēties tikai kam tieši - http://bibele.lv/saites.php

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:37 pm
[info]_re_

nevajag atvainoties!

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:38 pm
[info]sirdna

par pedofīliju vienmēr ir jāatvainojas, tas ir labais tonis.

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:40 pm
[info]_re_

ja bērns pats grib un var, tā ir brīvā mīlestība, lūk

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:42 pm
[info]sirdna

aha, šitas arguments reāli nostrādā visās tiesās.

Fri, Aug. 17th, 2012, 03:48 pm
[info]tikko_pamodos

Šinī kontekstā pat ironija ir pretīga.

Fri, Aug. 17th, 2012, 04:06 pm
[info]_re_

bībeles?

Fri, Aug. 17th, 2012, 04:12 pm
[info]tikko_pamodos

Pedofilijas. Par bībeli man nospļauties.

Fri, Aug. 17th, 2012, 04:49 pm
[info]_re_

jā, es arī nesaprotu nafig tur pedofīlija. sirdna, bībelē ir kaut kas par vardarbīgu Metuzāla ieņemšanu?

Fri, Aug. 17th, 2012, 04:51 pm
[info]bozena

Nu tak šitā Ēnoha dzīves laikā būs kaut kāds Gregora kalendāram līdzīgs notikums pasprucis, kaut kas sajucis būs ar visu šito laika skaitīšan.

Sat, Aug. 18th, 2012, 12:08 am
[info]kolibrs: Ir pat pētījums latviski!

http://ej.uz/Metuzals

Tue, Aug. 21st, 2012, 10:14 pm
[info]nenormaaliigaa

Sirdna, Tu esi sakarīgs puika, sapratīsi:
ir teoloģija un ir Dieva ponts. Teoloģija nāk no cilvēkiem, kas meklē attaisnojumu savām vajadzībām pēc atzinības nevis Dieva pontu.
Bībelē nav lieku vārdu, pārpratumu un pretrunu. Ja, lasot tekstu, cilvēks skatās uz to no Dieva viedokļa, ne sava-cilvēka-viedokļa, tad viss ir gluži skaidrs. Pirmās paaudzes līdz Abrahamam vienkārši nodzīvoja tik ilgi pavisam saprotamu iemeslu dēļ - nebija tik daudz draņķību kā šodien, kas liktu samazināt ķermeņa mūža ilgumu. Nav nekā neizprotama tajā, ka cilvēks, tikko atvienojies no Dieva un mūžības (kā Ābels) nodzīvoja ilgāk par tiem radījumiem, kas klaiņo pa pasauli 6000 gadu vēlāk.
Šis vēl ir sīkums. Ja gribi prātot, pievērs uzmanību vēl kam: Mozus 1.gr.1:1 un 6-10 (angļu valodā labāks tulkojums) 1In the beginning God created the heavens and the earth.
6 And God said, “Let there be a vault between the waters to separate water from water.” 7 So God made the vault and separated the water under the vault from the water above it. And it was so. 8 God called the vault “sky.” And there was evening, and there was morning —the second day.9 And God said, “Let the water under the sky be gathered to one place, and let dry ground appear.” And it was so. 10 God called the dry ground “land,” and the gathered waters he called “seas.” And God saw that it was good.
pievēršam uzmanību vārdiem "heavens" un "sky", kur viens nozīmē debesis kā valstība un otrs debesis kā izplatījums, telpa, zilais pleķis ar mākoņiem.
Dievs nodalīja ūdeņus virs un zem mākoņtelpas. Tātad - virs izplatījuma, kurā Dievs pēc tam izbārstīja zvaigznes, ir ŪDENS!
Pēc tam pievēršam uzmanību Noasa slavenajiem plūdiem. No Mozus 1.gr. 7:17-21 saprotam, ka zemes ūdens līmenis pacēlās apmēram 7 m virs Everesta. No loģikas viedokļa skaidrs, ka nav iespējams, ka pēkšņi uz zemes uzrodas tik daudz ūdeņa - kur gan tas radās un kur palika pēc tam? Ja būtu iztvaikojis atmosfērā, visa zeme būtu klāta lietus mākoņos, kā tas normāli šodien funkcionē. Well...te nu atkal parādās mazais hints - ūdens uzcēlies no pazemes un lijis no tiem ūdeņiem, kas atrodas VIRS izpladījuma: Mozus 7:11 In the six hundredth year of Noah’s life, on the seventeenth day of the second month —on that day all the springs of the great deep burst forth, and the floodgates of the heavens were opened. 12 And rain fell on the earth forty days and forty nights.

Tas vēl nav viss - par cilvēka radīšanu un Tavu lomu Dieva plānā ir vēl vesels stāsts. Tur viss nav tik pliekani kā "Dievs radīja divus cilvēciņus, kas sataisīja sūdus un saņēma sodu, tādēļ mums visiem tagad jācieš". Šis stāsts ir aptuveni līdzīgā veidā saprtams no piecām rindiņām, ja pievērš uzmanību detaļām.

Lai saprastu Bībeli ir jāzina vien aptuveni trīs galvenās lietas par Dievu...bet - kad tās zina, tad raksti atklāj to, ko zinātnieki nav spējuši izgudrot un filozofi saprast gadsimtu garumā.

Tu esi gudrs puika. Ja gribi, varu izstāstīt. Man būtu prieks, ja Tu gribētu to zināt.