Wed, Mar. 16th, 2011, 08:15 pm

"Lāses" krējums mani sarūgtināja.

Biju saņēmis visu savu vīrišķību un uzsācis tiramisū gatavošanu. Konkrētajā receptē bija paredzēts putukrējums. Uz saldā krējuma paciņas rakstīts 35%. Un "saldais krējums". Ha!

Salti, riebīgi meli! Tas "krējums" tā arī nesakūlās par normālu putukrējumu, bet palika pusšķidrā pļekā. Izmisumā es turpināju gatavot tiramisū ar to, ko nu tie mūdži man devuši, un kaut kas jau tur sanāks, nejauks un galīgi nekāds.

Fuj uz "Lāses" krējuma ražotājiem, fuj, patiesi, patiesi, lai notiek tā! Fuj!

Wed, Mar. 16th, 2011, 08:26 pm
[info]le_minga

nu bet Lāse tak Čīmija :(
ne piens, ne krējums saldais nav normāli - sapachkaati tiktāl, ka mēnešiem var glabāties - nekā dzīva vairs :( labākā gadījumā kafijai var piešpricēt, ja citu alternatīvu nav..

Wed, Mar. 16th, 2011, 08:34 pm
[info]sirdna

a kur lai kristīgs cilvēks rauj saldu krējumu, kas tāds arī ir, a?

Parasti tie bodes krējumi sakuļas par kaut ko nebūt ēdamu, šoreiz ne.

Wed, Mar. 16th, 2011, 08:42 pm
[info]le_minga

jebkurā veikalā - saucas Salds Krējums :P Cesvaine, Limbaži utt. - daudzi ražo un tirgo.. kāda pipara pēc tu Lāsei pieķēries - nesaprotu :)

Wed, Mar. 16th, 2011, 08:46 pm
[info]sirdna

ko ieraudzīju plauktā, to paņēmu, ko piesējās...bet "Lāsi" vairs nepirkšu.

Wed, Mar. 16th, 2011, 08:58 pm
[info]le_minga

nepiesējās - bububu - vispār cepuri nost, ka šmorē tiramisus un citas lietas :)
es tik bik asi izsakos - nenjem galvā - nav ljauni domāts :)

Wed, Mar. 16th, 2011, 09:26 pm
[info]sirdna

bubu, es jau arī nepukojos.

Wed, Mar. 16th, 2011, 08:32 pm
[info]illumine

Tiramisū arī bez putukrējuma ir ļoti labs :)

Wed, Mar. 16th, 2011, 08:34 pm
[info]sirdna

nujā, ir arī tādi taisīti, bet šito es gribēju ar putukrējumu.

Wed, Mar. 16th, 2011, 09:19 pm
[info]muzungu

Gribēji kā labāk, sanāca kā vienmēr? :D

Wed, Mar. 16th, 2011, 09:26 pm
[info]sirdna

vot, šoreiz ne, parasti bija labāk.

Wed, Mar. 16th, 2011, 09:44 pm
[info]kro

vajadzēja divtik ilgāk kult

Wed, Mar. 16th, 2011, 10:21 pm
[info]sirdna

tur jau piciņas sāka veidoties.

Thu, Mar. 17th, 2011, 08:55 am
[info]courty

Šorīt kā reiz lasīju vienā ēdienu žurnālā par saldajiem krējumiem.. Secinājumā- "Elpa" ir vislabākais.

Thu, Mar. 17th, 2011, 09:15 am
[info]sirdna

Tiramisū gatavošana kļūst komplicēta...papildus pareizās receptes meklēšanai parādās pareizo izejvielu meklēšana.

Vismaz kaut kāda nodarbošanās.

Thu, Mar. 17th, 2011, 11:07 am
[info]lavendera

un nr.2 pēc "Elpas" bija "Baltais".

Thu, Mar. 17th, 2011, 10:07 am
[info]antuanete

Nu nez, es vienmēr taisu ar Lāses vai Pērles vai tamlīdzīgiem krējumiem (iepērkot nekad nevar zināt, pēc cik ilga laika viņu savajadzēsies, tāpēc "īstie" krējumi neder) un daudzu gadu laikā varbūt vienreiz krējums nav sakūlies (i to bija aizdomas, ka nejauši paķēru 10% paciņu).

Thu, Mar. 17th, 2011, 10:14 am
[info]sirdna

Nu, es līdz šim, ja pareizi atminos, arī ņēmu tās "Lāses" un bija OK, tikai šoreiz tā sanāca. Paciņa bija 35%, bet nu izskatījās, it kā tur kas stipri liesāks būtu iekšā.

Thu, Mar. 17th, 2011, 11:26 am
[info]ruukjelis

pirms kulšanas krējums noteikti jāatdzesē.
varbūt tur tā vaina, ka nebija ledusskapī ielikts, bet turpat uz bufetes gaidīja savu kulšanas reizi...
šad tad arī izmantoju Lāsi un parasti sakuļas.

Thu, Mar. 17th, 2011, 12:56 pm
[info]sirdna

ne, vairākas dienas pa ledussapi valstījās.

Thu, Mar. 17th, 2011, 11:35 am
[info]bozena

Es nezinu, kāds ir konkrētais krējums, bet vecas kaucmindietes mani reiz mācīja, ka krējums var nesakulties, ja tas ir silts. Vajagot paturēt pāris stundu aukstumā, tad būšot labi.

Thu, Mar. 17th, 2011, 12:56 pm
[info]sirdna

sava taisnība tām kundzēm no vietas, kurai nudien vajadzētu mainīt nosaukumu, ir. Smalkāk vēl ir atdzesēt pašu kuļamo trauku. Bet tas krējums stāvēja ledusskapī vairākas dienas, tā ka aizbildināšanās ar augstu temperatūru viņu neglābj.