Fri, Aug. 11th, 2006, 12:43 pm
Dienas jautājums

Kāpēc prestižu sacensību uzvarētāju dopinga kontroles rezultāti ir pozitīvi, par spīti tam, ka čempioni labi zina, ka tiks testēti?

A) Sacensību gars viņos pilnībā uzvarējis jebkādu sajēgu.
B) Dopinga lietošana ietekmējusi viņu prāta spējas.
C) Viņi nav sevišķi gudri.

Mājiens - vai zinājāt, ka "dopings" cēlies no darbības vārda "to dope" -apstulbināt?

Fri, Aug. 11th, 2006, 12:59 pm
[info]maris

Tur ir nedaudz savādāk. Ar dopingu ir jāsaprot uzmundrinošo vielu pārdozēšana. Lielākā daļa lielo sportistu balansē starp atļauto un neatļauto.

Fri, Aug. 11th, 2006, 01:13 pm
[info]dunduks

labaakie paarsvaraa balansee starp veel atljauto un jau neatljauto.

off.:
mans viedoklis ir, ka aizliegt vareetu tikai kaut galiigu aciimredzamu hernju - tipa anaboliskie steoriidi utml., bet visas taas asins paarlieshanas un jaunaas paaudzes prepraati visi buutu jaaatljauj - rezultaataa ciinja paliktu godiigaaka, tb visi tiktu nopstaadiiti vienaadaakaas starta poziicijaas.

Fri, Aug. 11th, 2006, 01:22 pm
[info]antuanete

Finansiāli tās nebūs vienlīdzīgas pozīcijas. Tb, mazāko valstu vai klubu sportistiem vispār tiek piegriezta iespēja tikt līderos.
Man liekas, šai brīdī sports jau ir kļuvis perverss un neatbilst savai sākotnējai būtībai - ko cilvēks pats ar savu ķermeni var panākt. Kā pēc airēšanas maratoniem mans cienītais mēdz ņirgāties, "sports - veselības ķīla, tb, ieķīlā veselību un vari nodarboties ar sportu" - un tas vēl ir amatieru līmenī. Savukārt, profesionālie sportisti, pieļauju, pēc aktīvo gaitu beigām kvalificējas invalīdos.

Fri, Aug. 11th, 2006, 02:14 pm
[info]dunduks

nea, tieshi otraadi finansiaali buus vienliidziigaakas -

tas pats EPO utt.pats par sevi nav bezdieviigi daargs, lielaa finanshu starpiiba rodas jauno veel WADAa neatklaato preparaatu izstraadee, unpat ja pienjemam, ka ir N paaudzes preparaatu, skaidrs, ka peec legalizeeshanaas ASV/Vaacija/Kjiina/veelkaads lietos N-taas paaudzes, Francija/Itaalija N-1, Latvija N-2, Kenija joprojaam grauziis salaatlapas - tas izskataas stipri vienliidziigaak, nekaa maza dalja lieto N, dalja lieto visaadas fignjas ar stipri vaajaaku efektu (taapeec taas nav aizliegtas), kaa efekts butu pielidzinaams kaut kaadam N-M, resp. shkjeeres izmantojamaa dopinga zinjaa pateicoties aizliegumam starp Latviju un liideriem palielinaas par M-2.

un jaasaprot, ka Lielais sports ir taads pats bizness/profesija kaa programmeetaajs vai celtnieks, un pat ja savos 10 gados nenopelniisi miljonus visai dziivei kaa Biedrinjsh, bet buus jaaapmierinaas ar mazaakaam summaam kaa Fadejevam, nekas jau netraucee izmantot taalaak savai nodarbinaashanai ieguuto atpaziistamiibu - liidziigi kaa ASV ielgus laikus ljoti skatiijaas uz pirkstiem lai olimpieshi nesanjemtu ne centu par sportoshanu, toties, ja bija rezultaati ok, tad izmantojot paraleeli univeraa ieguuto izgliitiibu un pateicoties OS atpaziistamiibu, vareeja palekt garaam pa karjeras kaapneem tiem, kas shos 5-10 gadus bija rakushi ikdienas laucinja, viss katra pasha izveeles zinjaa.

Fri, Aug. 11th, 2006, 02:28 pm
[info]fedrs

Nauda, protams, ir laba lieta, bet tai visai farmakoloģijai nāk līdz vēl tāds blakusefekts kā kaitējums veselībai. Nekāds baigais kaifs nebūs skatīties, kā no laukuma vai skrejceļa nones līķus.

Un vispār baisi iedomāties kā tas notiek tagad, ja jau 80.gados, t.b. PSRS laikā, kad ar medikamentiem bija kā bija, pēc sacensībām ģērbtuvē papīrgrozs bija pilns ar tablešu iepakojumiem. SC tas bija tikai savienības čempionāts padsmitgadīgiem jauniešiem.

Fri, Aug. 11th, 2006, 03:08 pm
[info]antuanete

Tagad piedzīvojumu sačos varot redzēt, kā advancētākās komandas pie apstāšanās tabletītes rij. Un tie ir amatieru sači, kur vairums lieto max enerģijas dzērienus (arī jau ķīmija, un ne mazā).

Fri, Aug. 11th, 2006, 03:51 pm
[info]dunduks

70ie-80o pirmaa puse bija dopinga uzplaukums, kad anaboliskos steoriidus u.c. nerija tikai slinkie un godiigie (dumjie). ne jau velti speeka discipliinaas rezultatai ir saliidzinoshaa pakaljaa. un, lai cik tas diivaini nebuutu, tad muusdienu dopings ir krietni lietotaajdraudziigaaks nekaa nekaa kaadreiz.
imo, ja aizliegtu tos preparaatus, kuri galiigi veseliibu sadirsh, tad buutu progresiivaak, un liikjus nones arii tagad un nonesiis ik pa laikam vienmeer, un Lielais sports vienmeer prasiis upurus, lai cik arii tiirs tas sportists nebuus, un pa ja traumas vinjam ies ar liikumu, vienalga milziigaas slodzes atsttaas savu ietekmi, tad varbuut vispara aizliegt ?!

Fri, Aug. 11th, 2006, 01:53 pm
[info]divi_g

Šķiet, ka pārsvarā c.

Fri, Aug. 11th, 2006, 01:58 pm
[info]le_minga

A jo B un C... :)

offt.: http://klab.lv/users/le_minga/203600.html