Zelta zutis -

About  

Previous Entry 2. Mar 2010 @ 18:48 Next Entry
Te visādas [info]tantes un [info]dienasgramatas liek iekšā visādas receptes un ēdienu bildes, tad nu es neizturēju un arī pierakstīju un sabildēju, ko vakar ar gaļu izdarīju. Tātad mājās bija smuks gaļas gabals. Ar nazi pārgriezu to divās paplānās šķēlēs. Tad ņēmu un kārtīgi izklapēju: . Pēc tam pārkaisīju ar piparmētrām: (šīs piparmētras bija ievāktas Ziemeļsusējas augštecē un tās ir ar spēcīgāku garšu nekā tās, kuras aug manā dārzā, rezultātā šoreiz piparmētras tika pārdozētas). Pēc tam gaļu vienmērīgi pārklāj ar rīvētiem āboliem: . Tālāk visam pāri pārliku rīvētus burkānus . Tālāk gaļiņu sarullēju un sasēju ar lina diegu, lai neirst ārā: . Pēc tam visu apcepu - . Tad pārlieku visu katlā un piebēru . Pēc tam pievienoju sīpolu un vārīju: . Ēdu to ar kartupeļiem un sautētiem kāpostiem .

bet, runājot par šo ruletīti, dažas lietas vajadzēja darīt citādāk:

1)šitās piparmētras vajag mazāk par mana dārza piparmētrām;
2)sīpola vietā labāk būtu bijis izmantot pāris ķiploka daiviņas, bet maniem vecākiem jau ķiploku nekad nav mājās... grrrrr...
3)ja iespējams, šitā ir jāgatavo jēra gaļa, nevis teļš;
4)ābolus vajadzēja vairāk, bet es iztiku tikai ar tiem dieviem, kas bija mājās

Bet rezultāts vienalga bija tāds, ka vecāki to visu sauca par garšīgu. Varētu padomāt, ka viņi nekad nav ēduši garšīgi pagatavotu gaļu, ja jau šādu eksperimenta rezultātu sauc par garšīgu. Es to saucu tikai par ēdamu.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 2. Marts 2010 - 19:20
(Link)
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 2. Marts 2010 - 19:46
(Link)
ek, slepkavošana man ir tikai rutīna :P
[User Picture Icon]
From:[info]sara
Date: 2. Marts 2010 - 19:24
(Link)
bļin nu kur pacietība to visu gatavot. Es nošautos.
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 2. Marts 2010 - 19:47
(Link)
šis jau vēl bija ātri ;o) es dažreiz gatavoju daudz ilgāk ;o)
[User Picture Icon]
From:[info]tante
Date: 2. Marts 2010 - 19:28
(Link)
aga, piparmētru viennozīmīgi stipri par daudz..:)
un ķiplox točna labāk derētu kā sīpols..:)
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 2. Marts 2010 - 19:49
(Link)
jā, kamēr es te pa Liepāju dzīvošos, būs jāievieš kaut kādas nebūt garšvielas. maniem vecākiem jau tikai klasiskais pipars un sāls mājās ir. man ar to ir daudz par maz. nekādi nesaprotu kā ar tik maz aršvielām var kaut ko ēdamu pagatavot...
[User Picture Icon]
From:[info]tante
Date: 2. Marts 2010 - 19:53
(Link)
šito es ar nespēju saprast - kā bez garšvielām var ēst normāli uztaisīt...
kaut kādīgi jau var, ja paskatās uz manu pāķīgo bezgaršvielisko existenci, bet tas konkrēti tis nau tis...

oj, vēl mēnesis un atgriezīšos atkal pie normāliem produktiem un savas garšvielu kolekcijas.:)
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 2. Marts 2010 - 20:01
(Link)
ek, man tagad te ir jāuztaisa garšvielu kolekcija un tad būs jāsāk garšvielas kolekcionēt Fāterlandē... tas būs interesanti.
[User Picture Icon]
From:[info]tante
Date: 2. Marts 2010 - 20:06
(Link)
sakolekcionēsi vēl biezāku kolekciju k`a man ir..:)
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 2. Marts 2010 - 20:17
(Link)
varbūt ;o) vismaz centīšos...
[User Picture Icon]
From:[info]martcore
Date: 2. Marts 2010 - 19:48
(Link)
vispār baigi kruta izskatās
tikai tie burkāni
nu un sīpols, nevis ķiploki
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 2. Marts 2010 - 19:51
(Link)
nu es šito ēdu. un prasās ķiploka. sīpols ar piparmētrām kaut kā īsti kopā neiet.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba