Pērkons ([info]perkons) rakstīja,
@ 2017-02-10 15:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pusdienas #3
Pēc lasītāju lūguma, turpinu rubriku «Kur te paēst».

Šodien bija pienākusi kārta nākamajam izaicinājumam, un šajā sakarā apmeklēju aktīvās atpūtas centru «Joker klubs». Dīvaini, protams, iet uzņemt kalõrijas tur, kur citi tas mēģina iznīcināt, bet, vai tāpēc man palikt tukšu vēderu? Nē, es atbildēšu, ja kāds man jautās.

Tad lūk. Pēc skata un nosaukuma šis kalõriju uzņemšanas punkts ir kārtīgs restorāns, kur, tādam steidzīgam planktõnam kā man, varētu nebūt īsti īstā vieta, lai apmierinātu prastu darbdienas izsalkumu. Galdi tērpti baltos galdautos, uz tiem svecītes, vāzītes un viss šitas. Pa zāli, pie vientuļās apmeklētājas, steidz viesmīle ar norēķinu karšu lasītāju. Bārā karājas vīna glāzes, bet plauktos laistās viskija pudeles. Īsāk sakot – viss liecina par to, ka ne tur nokļuvu.

Nu neko. Vai tāpēc ņemt kājas rokās un tīt makšķeri? Nē, es atbildētu, ja kāds man uzdotu šādu jautājumu. Tā vietā es sagaidīju viesmīli un apvaicājos par pusdienu piedāvājuma esamību viņas valstībā. Aber lūdzu, tikai nupat, šajā vēlajā pusdienu stundā (ap 14:00) ir palikusi tikai grillēta vistas fileja.

Neieslīgstot liekās detaļās – pēc mirkļa, šī pati viesmīle, kura vēl nupat steidza ar karšu lasītāju, man servēja šķīvi ar grillētu vistas fileju, vārītiem ceptiem karfeļiem, salātiem un trauciņu mērces.
Jā, un tas viss par 3.00€.

Tādas divas pasaules – Rīgas Ziemeļu rajona izpilddirekcija un aktīvās atpūtas centrs «Joker klubs», tak minūtes attālumā viena no otras.
Pirmajā, pa 2.90€, ja uz tāfeles neradīsi neko sev piemērotu un pietiekami žigli mirkšķināsi acis, tev uzceps karbonādi, kuru gardu muti apēdīsi neizteiksmīgajā interjerā, bet otrajā, pa 3.00€, pie balta galdauta klāta galda, klusinātā gaismā ēdīsi ne mazāk garšīgu putnu, bet ausīs "and I love you, and I love you" dziedās kāda ārzemju meitene no bārā paslēptiem skaļruņiem.

Tagad ik darbdienu būšu grūtas izvēles priekšā. Un tas nemaz ar nenozīmē, ka pie tā būs apstājušies ēdināšanas iestāžu meklējumi.

Tas arī īsumā viss.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zetinja
2017-02-10 16:28 (saite)
Mūsu iestādē pusdienkārbiņas ir lielumlielā cieņā. Tie, kas neņem līdzi no mājām ir bezmazvai pusotrās šķiras cilvēki.

(Atbildēt uz šo)


[info]le_minga
2017-02-10 17:46 (saite)
super! :D
/vizualizēju - tie galdauti, svecītes, vāzes un tadā: pusdienlaikā (ap 14:00 ir riktīgs pusdienlaiks) tikai vistas fileja atlikusi (iedomājies kādi pūļi tur iepriekš cauri gājuši un visu norijuši!!! :D /

(Atbildēt uz šo)


[info]goddes
2017-02-11 00:58 (saite)
šodien pilnvērtīgu otro ēdienu ar cūkgaļas krūtiņu bbq mērcē, kas izskatījās ahujenna, un apaļjiem kartupelīšiem ( ņēmu tā saucamo pusi, jo neatšķiru īsti starpību apjomē, bet cenā gan) ar dienas free salātiem, kas parasti ir dažādi kāposti - šoreiz burkāni krējumā un vēl visādās sēklās, tobiš normāls otrais ēdiens - 1 eur! haha, nezinu vai tur nav sīpoli vai citi kaitīgi dārzeņi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2017-02-11 01:13 (saite)
Sīpoļiem nav ne vainas, ja viņi iraid tādi, kā no mātes zemes nākuši, proti – nevārīti vai necepti. Par visu pārējo – nu jauki tev tur, lai kur tu būtu šo piedāvājumu dabūjis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2017-02-11 01:15 (saite)
šis piedāvājums mani pārsteidza teātra bufetē:) Parasti 2,25 maqksāju, arī par kafiju un balzamu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?