porcelāna lellīte [userpic]

12. Augusts 2020 (15:26)

Ko darīt ziemai ar plūmēm? Konservējusi nekad neesmu. Vēl ir āboli, ļoti cieti bumbieri, kabači un aličas, moš vēl kāds ķirsis, jāņoga un ērkšķoga

Comments

Posted by: lavendera ([info]lavendera)
Posted at: 12. Augusts 2020, 15:32

bumbierus var iemarinēt

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 12. Augusts 2020, 16:08

Tu ZINI, ka DRĪKST arī neko nedarīt?

subj man ļoti garšo plūmju kompots, arī aliču, aličes man vabše garšo ļoti, arī zaptē.

bērnībā mamma taisīja kompotu ar ķirbjiem (bet gan jau der arī kabači, jo fiška, ka uzsūc garšu) un aličēm un nedaudz cidonijām.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Augusts 2020, 16:21

Zinu, bet man tā kā drusku gribētos kko darīt un arī zaptes mēs patērējam baisos apjomo :D

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 12. Augusts 2020, 16:26

aliču zapte ir fantastiska, ja patīk stipra skābsalda garša. galvenais nepārvārīt, svarīgi, lai miziņas neizjūk, tas piedod foršu konsistenci.

ja negrib tik stipru, var likt kopā ar āboliem.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Augusts 2020, 16:36

Jā, garšīga, man arī patīk ja kārtīgi sakarsētas izlaiž caur sietu un tad liek cukuru, sanāk tāda gandrīz želeja

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 12. Augusts 2020, 16:44

njā, man želejas atkal diezko nepatīk, tāpat kā biezzupas, man patīk, ja ir, ko uzkost :D

Posted by: Krāšņais Kurvjziedis ([info]krii)
Posted at: 12. Augusts 2020, 18:49

Tkemali mērce. Daudz, daudz tkemali mērces.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Augusts 2020, 19:37

Tkemali vajag aličas, to tik daudz nav :( šķiet, ka daļa pavasarī apsala

Posted by: Krāšņais Kurvjziedis ([info]krii)
Posted at: 12. Augusts 2020, 21:17

Es vienreiz uztaisīju ar skābenām lielajām plūmēm, arī bija labi.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Augusts 2020, 21:39

Pēc kādas receptes?

Posted by: nova ([info]nova)
Posted at: 13. Augusts 2020, 07:39

Kleveļi, ungāru zaptes recepte. No lielajām plūmēm ar kanēli un rumu kā garšas pastiprinātāju.

11 Lasīt komentārus piebilst