porcelāna lellīte [userpic]

viss kas mājās

11. Oktobris 2014 (20:42)

es te tā iedomājos, ka mums gandrīz kā Mārtiņam Rītiņam 'kad mājās nekā nav, izņemam no ledusskapja mazsālītu lasi' tā nu man radās jautājums:

Poll #20178 Kad mājās nekā nav..
Open to: All, results viewable to: All

..ķirbis:

View Answers

ir
4 (28.6%)

nav
10 (71.4%)

..vienmēr ir:

Comments

Posted by: Lelde ([info]sieviete_tanks)
Posted at: 11. Oktobris 2014, 20:59

Par maz atlauto simbolu, lai uzskaititu kas vnm majas ir :D
(Vel darzeni - kartupeli, burkani, sipoli, bietes un saldetavaa vnm pelmeni un zivju palkas)

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 11. Oktobris 2014, 21:45

Un vēl visādi beramie produkti - lēcas, zirņi, grūbas, rīsi, pupu un tomātu konservbundžas, kaut ko vienmēr var ātri uztaisīt.

Posted by: vakardienas ([info]vakardiena)
Posted at: 11. Oktobris 2014, 23:58

man saistībā ar ķirbi ir sāpe- neviens no maniem kulinārijas brīnumiem (aahahahaaashnkuk)negaršo pēc ķirbja! Kāda jēga no ķirbja kūkas un cepumiem tad, es prasu!? Eeeh, piedo, personal moment.:)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 12. Oktobris 2014, 01:30
tādēļ, ka liela daļa recepšu ir 'kā apēst ķirbi un to nepamanīt' :D

ķirbja pankūkas: sarīvē ķirbi (smalki)+2 olas (3 ja daudz ķirbja) + milti, kamēr mīkla bieza, bet čagana + drusciņ sāls, cukurs, kanēlis, uz pannas liek plānas mīklas piciņas, cep un ēd ar krējumu vai ievārījumu. ļoti pēc ķirbja un garšīgi

ir vērts paskatīties biezzupu receptes ar ķirbi, daudz variāciju. vēl vienkārši un garšīgi ir dažādi dārzeņi gabaliņos cepti cepeškrāsnī.

un vēl: ķirbis (vislabāk sviesta) plānās šķēlēs uz plātes, pa virsu vārīti makaroni ar apceptu papriku, sīpoliem, ķiplokiem (sieru), cepenē iekšā uz 180' 15 minūtes (vai ātrāk, ēd un slavē)
un vecā labā padomju laika klasika - ķirbju-mannā biezputra

4 Lasīt komentārus piebilst