12. Oktobris 2014
tādēļ, ka liela daļa recepšu ir 'kā apēst ķirbi un to nepamanīt' :D
ķirbja pankūkas: sarīvē ķirbi (smalki)+2 olas (3 ja daudz ķirbja) + milti, kamēr mīkla bieza, bet čagana + drusciņ sāls, cukurs, kanēlis, uz pannas liek plānas mīklas piciņas, cep un ēd ar krējumu vai ievārījumu. ļoti pēc ķirbja un garšīgi
ir vērts paskatīties biezzupu receptes ar ķirbi, daudz variāciju. vēl vienkārši un garšīgi ir dažādi dārzeņi gabaliņos cepti cepeškrāsnī.
un vēl: ķirbis (vislabāk sviesta) plānās šķēlēs uz plātes, pa virsu vārīti makaroni ar apceptu papriku, sīpoliem, ķiplokiem (sieru), cepenē iekšā uz 180' 15 minūtes (vai ātrāk, ēd un slavē)
un vecā labā padomju laika klasika - ķirbju-mannā biezputra