viss kas mājās
11. Oktobris 2014 (20:42)
es te tā iedomājos, ka mums gandrīz kā Mārtiņam Rītiņam 'kad mājās nekā nav, izņemam no ledusskapja mazsālītu lasi' tā nu man radās jautājums:
Poll #20178 Kad mājās nekā nav..
Open to: All, results viewable to: All
..ķirbis:
..vienmēr ir:
ķirbja pankūkas: sarīvē ķirbi (smalki)+2 olas (3 ja daudz ķirbja) + milti, kamēr mīkla bieza, bet čagana + drusciņ sāls, cukurs, kanēlis, uz pannas liek plānas mīklas piciņas, cep un ēd ar krējumu vai ievārījumu. ļoti pēc ķirbja un garšīgi
ir vērts paskatīties biezzupu receptes ar ķirbi, daudz variāciju. vēl vienkārši un garšīgi ir dažādi dārzeņi gabaliņos cepti cepeškrāsnī.
un vēl: ķirbis (vislabāk sviesta) plānās šķēlēs uz plātes, pa virsu vārīti makaroni ar apceptu papriku, sīpoliem, ķiplokiem (sieru), cepenē iekšā uz 180' 15 minūtes (vai ātrāk, ēd un slavē)
un vecā labā padomju laika klasika - ķirbju-mannā biezputra