Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 6th, 2012|01:09 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ļaudis saka, ka apaļīgie lielākoties ir krietni jaukāki un labestīgāki cilvēki par tievajām knīpstangām.

Buļļu kakas! Lai gan es pati 1.esmu tieva, 2.patiešām drīzāk esmu nejauka nekā jauka, tomēr saskaņā ar maniem vērojumiem es drīzāk esmu izņēmums tievo jaukumā un resno nejaukumā. Vismaz šeit es redzu čupām riebīgus resnuļus - jo resnākus, jo riebīgākus. Ir pat tā, ka resnie savu resnumu bīda kā acīm redzamu priekšrocību un pārākumu pār tievajiem, un, jāsaka, ne bez pamata. Piemēram, divi resnie pusauga bračkas, kas pārējos draugus sava bara locekļus konkrēti ņem uz masu, un nevis muskuļu, spēka vai būdas masu, bet gan ļumīgu tauku masu. Vai tie neskaitāmie, savstarpēji nesaistītie skuķi un tumīgās matronās pārvērtošies skuķi, kas jo resnākas, jo rupjāk un izaicinošāk uzvedas.

Nez, no kurienes tas mīts par omulīgajiem, labsirdīgajiem resnīšiem cēlies? Vaino tā, ka vismaz Latvijā resnu (un attiecīgi labo) cilvēku ir salīdzinoši maz, jo labā vispār ir maz? Lai nu kā, šeit resnu bumbuļu ar plašu dvēseli rīkli netrūkst (protams, ir arī daudz tieviņu pundurīšu, bet lielais vairums sieviešu strauji apveļas, tikko pārkāpjot divdesmit gadu slieksni, un pie trīsdesmit jau ir riktīgi ļumīgas matronas), un - kāda sakritība! - mans vīrs, piemēram, par tādu it kā vispārzināmo patiesību par labsirdīgajiem resnīšiem VS ļaunīgajiem tievekļiem ij dzirdējis nebija.

Vēl man šķiet, ka šeit valdošā atzinība resnumam ir kontekstā ar naudas un varas pielūgsmi. Ja resns, značit var atļauties stūķēt aiz vaigiem, cik tik lien, un tādēļ pelna cieņu un bijāšanu, kamēr tievulīšiem nabadziņiem ne sevišķi barojošā palmas miza sērīgi jāgrauž un tā arī tieviem un bēdīgiem lūzeriem jāpaliek.

UPD: Kad jau, tad jau. Un kur tad vēl Tievo Sāpe - resnam cilvēkam nekādos apstākļos nedrīkst pat izrādīt, ka viņu apmēri ir pamanīti, kur nu vēl šo pamanīšanu verbalizēt - DISKRIMINĀCIJA!!! ĻAUNUMS!!! Savukārt resnie tievajiem gan drīkst izteikt piezīmes par tievo tievumu, un tak ne tās glaimojošākās, jo tievs cilvēks taču pilnīgi noteikti ir anorektiķis, un tas viņam pie katras izdevības tiek arī pateikts, un tas ne vien nav labais tonis, nē, tas tieši IR labais tonis. Labestīgais.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:September 5th, 2012 - 09:50 pm
(Link)
kad manam radiniekam uzkakāja no gaisa putns un viņš baigi lādējās, es mierināšanas pēc teicu, ka tas uz laimi. vēlāk dzirdēju, ka citi arī tā saka. gan jau mierināšanas pēc daudz kas ir teikts, tai skaitā par resnumu un neveikšanos kāertīs. es gan neesmu manījusi resnuma un nešpetnuma saistību. varētu būt saistība ar to, ka cilvēks kļūst resnāks ar gadiem, un tādas pirmspensijas grāmatvedes mēdz būt i resnas, i jiftīgas.
[User Picture]
From:[info]norkoz
Date:September 6th, 2012 - 12:31 am
(Link)
resnītis nevar muskuljoti stiegrainam ne iebelzt ne aizmukt, atliek smaidiit