|
Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:45
Ātrais jautājums - Kā gatavojiet auksto zupu? Kādas sastāvdaļas?
Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:49 mis_sarajevo
marinētas bietes, kefīrs, gurķi, moš redīsi, lociņi, faking daudz dilles, citronsula, sāls, pipari. iekšā iemet vārītu kartupelīti un oliņu. Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:51 la_cumparsita
Kartupelītis ir svarīgi? Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:58 mis_sarajevo
ne pārāk. tas, ja gribās, lai piesien dūšu vairāk. Trešdiena, 14. Maijs 2014, 16:01 la_cumparsita
Lūk šo gribēju zināt, jo gribās šodien auksto zupiņu, bet to karpeli nav laika vārīt :)Domāju, varbūt kādam ir kāda izcila doma, ko vēl tur tādu ātru pielikt. Tējas sieru varbūt? Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:52 klemans
Aukstās zupas pamats no burciņas/vai marinētas bietes, gurķis, redīsi, olas, dilles, loki, kefīrs, sāls (pēc vēlmes vārīti kartupeļi un "piena desa") Trešdiena, 14. Maijs 2014, 16:05 vilibaldis
ir sarkanais un zaļais variants - abos galvenā sastāvdaļa kefīrs. sarkano jau vairums aprakstīja. Es gan teiktu, ka kartupeļi to visu samaitā, bet tā ir tīra gaumes lieta. Zaļajā galvenais ir smalki sagriezts gurķis, ķiploks, zaļumi - loki, dilles utt., avokado, vārīta ola, asumam var pielikt čilī vai tabasco mērcīti Trešdiena, 14. Maijs 2014, 17:35 teiksma_ragana
Es parasti taisu svaigēdāju variantu. Kā pamatu ņemu blenderētus gurķus (lai sablenderētu ir jāliek sākumā nedaudz ūdens, bet pēc tam gurķi pārvēršas šķidrumā), blenderēju klāt daudz dažādu zaļumu un sīpolu stiprumam. Iekšā lieku visu ko - grieztu gurķi, burkānu, redīsu, vēl zaļumus, svaigu jauno kāpostu, citrona sulu, piparus. Taču tādu daudzi neēd :D Tad lieku klāt kefīru vai krējumu. Tad parasti ēd. Trešdiena, 14. Maijs 2014, 18:52 feita_kleita
Sinepesss. Franču. Viss pārējais tas pats, izņemot marinēto biešu vietā lieku vārītas/tvaicētas. Un negaršo kartupelis ar desu. |