Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:45

Ātrais jautājums - Kā gatavojiet auksto zupu? Kādas sastāvdaļas?

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:49
[info]mis_sarajevo

marinētas bietes, kefīrs, gurķi, moš redīsi, lociņi, faking daudz dilles, citronsula, sāls, pipari. iekšā iemet vārītu kartupelīti un oliņu.

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:51
[info]la_cumparsita

Kartupelītis ir svarīgi?

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:58
[info]mis_sarajevo

ne pārāk. tas, ja gribās, lai piesien dūšu vairāk.

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 16:01
[info]la_cumparsita

Lūk šo gribēju zināt, jo gribās šodien auksto zupiņu, bet to karpeli nav laika vārīt :)Domāju, varbūt kādam ir kāda izcila doma, ko vēl tur tādu ātru pielikt. Tējas sieru varbūt?

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 16:03
[info]mis_sarajevo

varētu labi iet kopā. var paprovēt no sākuma nemest zupā iekšā, piekost klāt. ;)

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 16:18
[info]klemans

tak gan jau ka veikala klinārijas nodaļā viens/divi vārīti kartupelīši nopērkami!

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 15:52
[info]klemans

Aukstās zupas pamats no burciņas/vai marinētas bietes, gurķis, redīsi, olas, dilles, loki, kefīrs, sāls (pēc vēlmes vārīti kartupeļi un "piena desa")

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 16:05
[info]vilibaldis

ir sarkanais un zaļais variants - abos galvenā sastāvdaļa kefīrs.
sarkano jau vairums aprakstīja. Es gan teiktu, ka kartupeļi to visu samaitā, bet tā ir tīra gaumes lieta.
Zaļajā galvenais ir smalki sagriezts gurķis, ķiploks, zaļumi - loki, dilles utt., avokado, vārīta ola, asumam var pielikt čilī vai tabasco mērcīti

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 17:35
[info]teiksma_ragana

Es parasti taisu svaigēdāju variantu. Kā pamatu ņemu blenderētus gurķus (lai sablenderētu ir jāliek sākumā nedaudz ūdens, bet pēc tam gurķi pārvēršas šķidrumā), blenderēju klāt daudz dažādu zaļumu un sīpolu stiprumam. Iekšā lieku visu ko - grieztu gurķi, burkānu, redīsu, vēl zaļumus, svaigu jauno kāpostu, citrona sulu, piparus.
Taču tādu daudzi neēd :D Tad lieku klāt kefīru vai krējumu. Tad parasti ēd.

Trešdiena, 14. Maijs 2014, 18:52
[info]feita_kleita

Sinepesss. Franču.
Viss pārējais tas pats, izņemot marinēto biešu vietā lieku vārītas/tvaicētas. Un negaršo kartupelis ar desu.