: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Oktobris 24., 2023


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:18
biju šodien pie radiniekiem, un kaut kā nejauši saruna aizgāja līdz tam, ka vienai no viņiem ļoti nepatīkami, ka viņai jautā, kāpēc viņa nerunā latviski, uz ko viņa dažiem atbildot, lai jūs neaizmirstu krievu valodu. sāku knibināt nagus un domāt, ka šī vizīte strauji jānobeidz, jo saruna sāka, protams, lēkāt pa visurieni. 
mani diezgan tracina, kad cilvēki pavelkas uz šo un ļaujas uzķerties uz āķa sanaidoties par valodu savā starpā. bet ja nu tomēr, tad visupirmām kārtām, ir tikai normāli, ka tiek sagaidīts, ka iedzīvotāji zinās tās valsts, kurā dzīvo, valodu. ja tu esi izvēlējies to neiemācīties, tā ir tava izvēle, un nesaprotu, kāpēc jābūt sašutušam, ja kāds tev pēc piecdesmit te nodzīvotiem gadiem pajautā, kāpēc tu to nezini. negribēju un neiemācījos, me thinks, būtu atbilde, un ej un dzīvo tālāk, un kāds sakars vispār apvainoties?
eh.

(6 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:24. Oktobris 2023 - 20:50
(Link)
Nu jā, tur tā loğika grūti izsekojama. Pieņemu, ka kādreiz, kad uz šejieni pārcēlās, tiešām neapgrūtinājās, jo... varen plaša zeme dzimtá un varbūt nebija iecerēts aizķerties, bet tad arī atbildi par savām izvēlēm.
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:25. Oktobris 2023 - 11:57
(Link)
Nez, kad es pārcēlos, pirmos 3 gadus arī nebija plāns "aizķerties" - izstudē un prom, kam tā vietējā nevaloda vajadzīga, ja viss ok notiek caur ingrišu? Bet tad "aizķēros" un pa pāris gadiem pacēlu arī valodu. Tur gan vairāk pie vainas bija tābrīža darbavieta, kur "jā, mums visa dokumentācija un komunikācija ingrišā" izrādijās, ka "visa" ir labi ja 20%. Brīvprātīgi piespiedu kārtā ar gūgles transleiteri un detaļu pārjautāšanu ingrišā iemācījāmies saprasties.

Bet tas tā iespējams tikai tad, ja nonāc vairāk naciķu kompānijā, kas nevīžo pārslēgties uz citām valodām tikai lai atbalstītu ārzemnieku. Tautiešu tolerasms pret krieviem, kas nerunā (vai izliekas) ir pie vainas šai nu jau 30 gadus ilgstošajai krīzei. Lai gan, mūsdienu jaunieši vairs neprot slāviski, attiecīgi, arī slāviem ir vai nu jāmācās vai jāizolējas no iezemiešu sabiedrības. Kas nav īsti labi no integrācijas viedokļa tam procentam, kas izvēlas izolēties. Tā arī dzīvo savā runetā ar putlera propagandu no zombojaščika.

\rant
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:24. Oktobris 2023 - 21:50
(Link)
Izklausās pēc nekaunīgas atrunas ar vēlmi uzturēt savu priviliģēto statusu.
[User Picture]
From:[info]f
Date:25. Oktobris 2023 - 09:58
(Link)
indeed!
[User Picture]
From:[info]resort
Date:24. Oktobris 2023 - 22:19
(Link)
Aw, kādas rūpes. Nez, kā būtu, ja visi tuvinieki pēkšņi tiešām aizmirstu to krievu valodu, un neviens vairs nesaprastu, ko viņa saka.

#nēponimāju-pa-ruskī
[User Picture]
From:[info]f
Date:25. Oktobris 2023 - 10:00
(Link)
visi tuvinieki zina gan latviešu, gan krievu, gan daži arī vēl kādu. izņemot viņu. nu, klasika, - lielākie bļāvēji, kā parasti.

> Go to Top
Sviesta Ciba