reliģiskais moments - [entries|archive|friends|userinfo]
reliģiskais moments

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 9th, 2019|10:43 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
domāju, ka nekāds īsts garīgums nav iespējams, ja cilvēks nav kontaktā - turklāt pastāvīgā - ar to, kas notiek emociju līmenī. jo īpaši dusmām. esmu novērojusi, ka cilvēkiem ir kaut kā vieglāk atzīt, ka viņi ir ļoti skumji vai ļoti perversi, bet dusmu noslēpšanai pašam no sevis tiek būvētas visādas absurdas morālas sistēmas, kas tikai tās iekonservē.
prāti, jo īpaši spēcīgi prāti, mēdz sevi maldināt, konstruēt dažādas nevainojamas teorētiskas sistēmas, kur ir grēki, piedošanas un žēlastības, tomēr nevienam no šiem jēdzieniem nav nozīmes, ja to nesaprot sirds līmeni, savas personiskās dzīves līmenī.
ar to es nesaku, ka morālteoloģijai nav jēgas. protams ir, bet šai jēgai ir tikai organizatorisks, ne dvēseles pestīšanas vai dzīves svētdarīšanas nolūks.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:December 9th, 2019 - 03:14 pm
(Link)
Es nesen atklāju vai vnk atcerējos tīņa laiku, ja ļauj sev dusmoties, rodas daudz enerģijas un apņēmības kaut ko izdaarīt. Viss notiek daudz ātrāk, tā ka reizēm dusmas ir produktīvas un spēcīgs resurss, lai ko mainītu.

Man ilgu laiku nav patikušas dusmas, jo kurš gan grib sev liet virsū verdošu ūdeni. Un bieži nepatīk tās sajūtas pēc dusmām, it kā tevī būtu kas saārdīts. Taču dusmu laikā skriet vai sacerēt tekstus šķiet ok. Varbūt, ja dusmas nepāriet destruktīvā rīcībā vai pasīvajā agresijā, ir pat derīgas.

Jā, man ir ilgi bijis bail no dusmām, jo bailes, ka kaut kas manī salūzīs, saplīsies un es netikšu atpakaļ. Tā ka pēdējos mēnešus tieši mācos dusmoties. T.i. atzīt dusmas. Piekrītu, ka tas ir grūti.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:December 9th, 2019 - 03:38 pm
(Link)
daudzi cilvēki savas dusmas projicē politikā
[User Picture]
From:[info]maigs
Date:December 10th, 2019 - 08:52 am
(Link)
Oo jáááá