icecuba ([info]cuba) rakstīja,
@ 2007-01-31 13:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vot biku par auto lietām.. un šoferu būšanām.. un likumiem.
Nu nepatīk godīgi sakot man tie noteikto maksimālo ātrumu likumi.
Pat autoskolās māca (vismaz man mācīja), ka braukšanas ātrums ir jāizvēlas tāds, lai ar to braucot netiktu apdraudēta CSD.

Protams, ja atceltu maksimālo ātrumu ierobežojumus, katrs "iesācējs", "nemākulis" vai "dzērājs/narkomāns" brauktu ar ātrumu, kurā viņš drošību uz ceļa garantēt nespēj...

Arī automašīnu plūsma būtu samērā nevienmērīga, jo būtu cilvēki, kas brauc ar 30 km/h, un būtu kadri, kas lido uz 120 km/h pa pilsētas vidu vai ārpus apdzīvotām vietām.

Protams arī upuru ceļu satiksmes negadījumos, iespējams, būtu vairāk, jo pat vispieredzējušakajam braucējam var gadīties apstākļi, kurus paredzēt viņš nevar.

Citādi.. kāpēc es vispār iesāku šo postu?
Nu, jo ir gadījumi, kad tiešām VAR brukt ātrāk arī par tiem ierastajiem 60-80! Bet likums vienmēr ir tas, kas ietērpts baltā pieklauvē ev pie labā pleca un pačukst: "tur priekšā aiz stūra var stāvēt poliči...".

Bet vienkārši ienāca prātā doma par citu CS struktūru. Katrs brauc ar ātrumu, kurā spēj garantēt drošību sev un apkārtējiem, kā arī apkārtējai videi. Taču, ja šoferis nespēj šo drošību garantēt, tad tiek sodīts. Un sodīts attiecīgi bargi... ne ar nieka 10-200 LVL. Jo tie smieklīgie sodi, kas pastāv, kā arī korupcija CP aprindās, daudziem noņem jebkādas raizes ceļu satiksmes drošību pārkāpt, jo redzies, tie sodi jau ir graši, un nauda "rešajet vsjo".
Jā, arī es pārsniedzu ātrumu un rēķinos ar sodu, kuru varu saņemt.


Protams pliks skelets izskatās ļoti nepilnīgs. Pie kam korupcija, domājams, pieaugtu vēl vairāk, un nāktos arī domāt par pastiprinātu korupcijas iespēju novēršanu.

Aber.. neko. VNK tāda viela pārdomām, kuru nemaz nevaig uztvert nopietni.





P.S. - Nē, es šodien netiku sodīts par CSN pārkāpšanu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?