Un vēl, mīļo Dakter, man ir puspudele diezgan negaršīga vīna leftovera, rozā, ar kaunu jāatzīst.
Nez ko tādu ar to varētu darīt?
Mani bērnībā mācīja ar cienību izturēties pret pārtiku, jo citā zemeslodes pusē bērniem varbūt nav ko ēst (es nodomāju, cik stulbi, ka nevar tiem bērniem nosūtīt mannā putru un prjaņikus), tad nu es tagad neleju šo vīnu podā, jo varbūt kādā citā zemeslodes daļā kādiem pieaugušajiem nav ko dzert.
Nez ko tādu ar to varētu darīt?
Mani bērnībā mācīja ar cienību izturēties pret pārtiku, jo citā zemeslodes pusē bērniem varbūt nav ko ēst (es nodomāju, cik stulbi, ka nevar tiem bērniem nosūtīt mannā putru un prjaņikus), tad nu es tagad neleju šo vīnu podā, jo varbūt kādā citā zemeslodes daļā kādiem pieaugušajiem nav ko dzert.
Nu varbūt vistu, cepeti vai ko tādu.
Empīriskie rādītāji liecina, ka ne pārāk garšīgs vīns neder mērcēm, jo arī tās tad kļūst ne pārāk garšīgas. :)
Mans izbijušais bērna tēvs tādus vīnus mēdza saldēt kubiņos un mest klāt karamelizētiem sīpoliem, kad gatavo mērci. Mazās devās pat bija ok, kā savdabīga garšviela.
Nez, kādās tur bolēs nevar? Droši vien arī sanāks ne pārāk.
(Un bolē var, tikai klāt tad jāliek daudz kas garšīgs - gan augļi, gan citi alkoholi un šķidrumi. Bet vispār saldēt tiešām ir variants, sagaidi pavasari un pirmo vajadzību pēc skaista, romantiska kokteiļa un sataisi rozā vīna, minerālūdens/spraita/tonika padzērienu ar ledu un citroniem.)
Bērnības trauma, visi bērni bērnudārzā pēc launaga spēlējas ar mantiņām, bet es pēdējā sēžu pie galdiņa un riju asaras un prjaņiku. :)
Ko darīt? Nezinu. Uzglezno ar to vīnu jūras skatu, piemēram, nosauc par "a la Bariko" un pārdod etsy par bargu naudu :D
Pierakstu vīna kubiņu receptu.
Nu pareiz, samiksēs ar sarkanvīnu un apelsīnu mizām, un ar alu aizies.;)