Zuzannas domas - Gandrīz ideāla valsts [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Gandrīz ideāla valsts [21. Apr 2013|02:41]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar un šodien padzīvojos svešās mājās un tur man bija pieeja Latvijas televīziju kanāliem. Un tā nu es šorīt noskatījos Gandrīz ideālu randiņu un domāju - vai ierēdnim stāstīt par to, ka perfektu uzvalku viņš ir dabūjis humpalās un ar to mugurā ir noslēdzis lieliskus darījumus ir kaut kas tāds, ar ko 1) vajadzētu dižoties tikko iepazītu cilvēku lokā dinner pārtijā; 2) raidījumā, kas pieejams visai Latvijai?
Es jau saprotu, ka ir dažādas valsts iestādes un atalgojumi arī dažādi, kā arī pieeja dzīvei var būt ļoti dažāda, un tomēr man šī dižošanās likās nevietā un pat konkrētajai valsts iestādei apkaunojoši.

UPD: Paldies, jūs mani nomierinājāt. Problēma ir manā attieksmē.
Linkir ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:21. Aprīlis 2013 - 09:07
(Link)
padomā, kas tā par vērtību sistēmu, kurā:

1) humpalās pirkts apģērbs skaitās apkaunojošs
2) valsts ierēdnim jāuzvedas atbilstoši kaut kādam "statusam"
From:[info]zuzanna
Date:21. Aprīlis 2013 - 12:30
(Link)
Apģērbs pats par sevi nevar būt ne apkaunojošs, ne godājams. Un man pašai ļoti laba daļa garderobes ir no humpalām vai charity shops un tas nav fakts, ko es ļoti censtos noslēpt, bet tas nav arī kaut kas tāds, ko es uzdrukāju uz krekliņa, lai visi zinātu. Ja paprasa, tad nemeloju un pasaku, no kurienes tas nāk, bet ar nevajadzīgu informāciju neapgrūtinu sarunu biedrus.
Protams, ka valsts ierēdnis brīvajā laikā var uzvesties kā ienāk prātā, tomēr, ja viņš sevi prezentē kā ierēdni raidījumā, tad drusku ir jādomā līdz, kā viņš pasniedz arī savu darba devēju (droši vien katrs darba devējs gribētu, lai darbinieki sevi pasniegtu atbilstoši ieņemajam amatam).

Bet jā, runa laikam ir par manu vērtību sistēmu.
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:21. Aprīlis 2013 - 09:47
(Link)
Bet arī — ko domāt par ierēdni, kuram mugurā ir šiks uzvalks, pēc izskata dārgāks, kā varētu atļauties cilvēks tādā amatā, dzīvojot tikai no vienas algas.
From:[info]zuzanna
Date:21. Aprīlis 2013 - 12:38
(Link)
Tur tās lietas ir jāskatās kopumā, jo var jau būt smalks, labi guļošs uzvalks, bet kurpes no Centrāltirgus vai pulskteņa pakaļdarinājums nodos, ka kaut kas līdz galam nav. Es esmu aizdomīga bez pamata un ja man dod pamatu aizdomām, tad es droši vien dažādas šausminošas teorijas izdomātu.
From:[info]unpy
Date:21. Aprīlis 2013 - 10:52
(Link)
Tev tas likās apkaunojoši, bet gan jau, ka ļoti lielai daļai Latvijas iedzīvotāju tas likās tīri ok - pavei, kundziņš nav nedz lepns, nedz aizdomīgi turīgs, iepērkas, kā visi, humpalās, nevis staigā apkārt svētā Laurentija ražotā klozītē par nezkādiem līdzekļiem.

From:[info]zuzanna
Date:21. Aprīlis 2013 - 12:32
(Link)
Jā, vismaz savējais ;)
From:(Anonymous)
Date:21. Aprīlis 2013 - 11:41
(Link)
Man gan tas sava veida "prastums" un vienkāršība patika
From:[info]zuzanna
Date:21. Aprīlis 2013 - 12:38
(Link)
Tas labi.
From:[info]hessin
Date:21. Aprīlis 2013 - 12:06
(Link)
nu... Tas čalis bija 'interesants', citā sērijā viņam bija caura zeķe, bet tā kā savas vakariņas viņš pasniedz svešā mājā, tad citas zeķes viņam nebija, viņš vakaru pavadīja ar basām kājām, attaisnojoties ar kaut ko.

to raidījumu var brīvi skatīties internetā, ja ir luste
From:[info]zuzanna
Date:21. Aprīlis 2013 - 12:18
(Link)
Jā, par iespēju vienkārši skatīties internetā es biju piemirsusi. Bez maz vai tiešām jānoskatās tās pēdējās 2 sērijas, lai redzētu, ar ko tas viss beidzas.
From:[info]hessin
Date:21. Aprīlis 2013 - 19:32
(Link)
bet, ja par konkrēto gadījumu, ja to pašu būtu pateicis kāds cits cilvēks, kāds normāls (pēc maniem standartiem), tad tas būtu ok. Bet tā kā šai personībai bira arī citas pērles, tad tas bija tikai ...izklaidējoši.

hackers counter system