Zuzannas domas - Turku kulinārijas kursi 2 [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Turku kulinārijas kursi 2 [3. Mar 2012|22:11]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

Šodien kņibinājos ar mazajiem turku pelmenīšiem Manti - jau ēdot nojautu, ka lai tādus uztaisītu, ir jābūt gandrīz juvelierim (jo tie nav nekādi pelmeņi, bet knipucīši ar gaļu iekšā), un šodien es par to pārliecinājos. Bet tas bija burvīgi.
1,5 stundu kņibinies, runājies ar pārējām meitenēm, un beigās arī ēd tos gardumus. Tos pasniedz iejauktus jogurtā un to tad vēl pārlej ar salčas-piparmētru mērci.
Un jau pēc šīs pieredzes man likās - šīs ir debesis, bet es kļūdījos.
Jo tikai pēc Manti pagatavošanas mēs ķērāmies klāt īstajai "debesu maizei" - mannai - un gatavojām no tās elementāru desertu. Vienkāršs pagatavošanā, bet debešķīgs rezultāts. Kā jau katram turku ēdienam, arī šim ir variācijas, bet nu pamata versija ir šāda:
Ņem pannu, kur liek 2 ēd.karotes sviesta un izkausē. Tad pievieno 1/2 glāzi mannas un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, apbrūnina. Kad manna ir tāda zeltaini brūna, tad pievieno 4-5 ēd.karotes cukura (var vairāk un var mazāk - pēc garšas) un apmēram tik pat daudz ūdens, maisot to visu sabiezina. Kad masa ir viendabīga, tad liek trauciņos. Var pārliet ar kādu sīrupu, ja vēl gribas.
Var gūglēt pēc nosaukuma Irmik Helvasi un parādīsies vairākas receptes arī angļu valodā. Piemēram, http://www.turkishcookbook.com/2005/04/semolina-dessert_18.php.

Kas man pie tā deserta patīk?
1) vienkāršās izejvielas, kas vienmēr ir mājās;
2) cukuru var dozēt un tas deserts var būt "veselīgāks" un "mazāk veselīgs";
3) to uztaisīt ir vienkāršāk kā pankūku mīklu uzjaukt.

Kad es pārvākšos uz centru (tas būs dikti drīz) un kad jūs nāksiet ciemos, prasiet, lai es jums pagatavoju šo.
Linkir ko teikt?

Comments:
From:[info]nanochkine
Date:3. Marts 2012 - 22:55
(Link)
nu, man izklausās ne pārāk garšīgi, bet labi, uzprasiishos ciemos ;p
From:[info]zuzanna
Date:3. Marts 2012 - 23:16
(Link)
Es saprotu, ka tas ir gaumes jautājums. Mani mājnieki, ko es šovakar cienāju, teica, ka vispār nevar iedomāties, ka manna var garšot arī šādi. Bet nu - vienreiz jāpagaršo, lai zinātu, patīk vai nē.
[User Picture]
From:[info]alniz
Date:4. Marts 2012 - 17:56
(Link)
izklausās viss nereāli garšīgi!!!!
super!!

kaut kad pamēģināšu mannā saldo!!

jūs kaut kad netaisīsiet to no vistas gaļiņas saldo???
From:[info]zuzanna
Date:4. Marts 2012 - 18:34
(Link)
Par to es vispār biju aizmirsusi. Būs skolotājām jāuzjautā. Tev ir kāda nojausma, kā tas brīnums saucās?
[User Picture]
From:[info]alniz
Date:5. Marts 2012 - 01:14
(Link)
man liekas, ka Tavuk Göğsü.. Tas viens no garšīgākiem ir... Lai gan turcijā kas nav garšīgs...

hackers counter system