Zuzannas domas - Kultūru atšķirības [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Kultūru atšķirības [10. Jan 2011|00:49]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Vēl mani sieviete no Skotijas, kura Turcijā dzīvo jau 27 gadus, šodien izglītoja par nepieklājībām šeit. Izrādās, ka degunu šņaukt drīkst tikai tualetē vai citur, kur neviens to neredz un nedzird. Jo ja to dara cilvāka klātbūtnē, tad tas esot neiedomājams disrespekts. Jūs varat trīs reizes minēt, cik sava slimošanas mēneša laikā es to esmu darījusi publiski? Nē, es zinu, ka pēc zelta uzvedības grāmatas arī Latvijā šņaukt skaļi degunu citu klātbūtnē ir galīgs nestils, bet pēc šodien dzirdētā man liekas, ka saprotu, kāpēc viņi iesnas šņauc uz iekšu. (jā, fui)
Otra lieta - nekad cilvēku, kurus cienu, klātbūtnē nedrīkst sakrustot kājas. Ja nu galīgi nevar bez sakrustošanas, tad jāsakrusto ir apakšā tās kājas.
Man vajag iziet kaut kādus kursus, jo man liekas, ka es visu daru tā, lai neapzināti izrādītu necieņu un aizvainotu turkus.
Linkir ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]delvira
Date:10. Janvāris 2011 - 01:17
(Link)
cibims jane_canta butu ko piebilst par deguna snauksanu no personigas pieredzes :)

kabatlakatinus ari stambula tirgo uz visiem sturiem, bet, skiet, ka vieniga kas tos lieto (vismaz uz ielas, jo tiesi tur, aukstuma, tas deguns tek!!) esmu es :) un varbut del jane_canta piedzivojumiem, bet man skiet, ka tad visi kaut kaa skibi skatas uz mani :)
From:[info]zuzanna
Date:10. Janvāris 2011 - 01:17
(Link)
Viņa tos savus piedzīvojumus ir cibā pierakstījusi?
[User Picture]
From:[info]jane_canta
Date:10. Janvāris 2011 - 11:31
(Link)
Mans piedzīvojums bija ļoooti nevainīgs ;)
Ciemojoties Turcijā man sākās NENORMĀLĪGAS IESNAS, tādas, ka pat padzerties nevar, jo elpa trūkst...
Gājām ar draugu brokastot, un man pēc mazās/vēsās pastaigas sākās tāds šņurkājamais, ka es nevarēju ne kumosu norīt... Ēdot es praktiski VISU LAIKU šņaucu degunu - jā, skaļi, jā, bija maza telpa, jā, jutu, ka apkārtējie izrāda neapmierinātību, pat draugs tāds jocīgs palika.... BET VIŅŠ MAN NEKO NETEICA. Iesnas bija tādas, ka es ar asarām acīs tik pūtu, pūtu .... :D
Vēlāk vakarā (ne man, bet savam draugam) viņš stāsta, kā es briesmīgi esot šņaukājusies, kāds viņam esot bijis kauns, kā apkārtējie esot komentējuši un pukstējuši, un skatījušies uz mani.... Lūk tā. Domāju, šo trakumu būtu grūti pārspēt :D
[User Picture]
From:[info]delvira
Date:10. Janvāris 2011 - 11:49
(Link)
tu esi jaukums :))
piebilde zuzannani, ka taja vakara, kad vinas virietis to stastija savam draugam es biju klat, un nudien uz bridi izklausijas pec gadsimta dramas :D
From:[info]zuzanna
Date:10. Janvāris 2011 - 23:50
(Link)
Paldies, ka šo uzrakstīji. :) Es tiešām iedomāties nespēju, ka tas ir tik ļoti neiedomājami nepieklājīgi, bet nu - katru dienu apgūsto ko jaunu.
From:[info]nanochkine
Date:10. Janvāris 2011 - 04:24
(Link)
par to krustoshanu - nu jaa, turki dikti baidaas no krustiem kaa taadiem, taa ka rokas labaak arii nekrusto, bet galvenais, laikam, tas, ka nedriikst kurpju zole buut paveersta prt cilveku. vai taa?
par to shnaukaashanos nirdziigi)) tur laikam pamataa turku aarpraatiigas bailes no Bacilja.
From:[info]zuzanna
Date:10. Janvāris 2011 - 04:26
(Link)
Ai, baidās viņi te no visa. Par zoli - noskaidrošu un ziņošu.
From:[info]nanochkine
Date:10. Janvāris 2011 - 04:30
(Link)
ko neguli???
zoles paraadiishana - tas aaraabiem liek lauzt visus kontraktus un tiltus etc.
From:[info]zuzanna
Date:10. Janvāris 2011 - 04:32
(Link)
Ai, daru to, ko it kā visu pagājušo nedēļu darīju, bet īstenībā tikai imitēju darbību, bet rezultātu vajag uz rītu, tā nu sēžu un beidzot strādāju.
From:[info]fanija
Date:10. Janvāris 2011 - 19:47
(Link)
jā, publiska deguna šņaukšana priekš turciņiem ir tas pats kas publiska purkšķināšana:))
From:[info]zuzanna
Date:10. Janvāris 2011 - 23:51
(Link)
Mjā. Nu jau arī es to zinu :) Bet es tiešām brīnos, kāpēc man neviens no turkiem to iepriekš nebija pateicis un man tas bija jādzird no skotu sievietes.

hackers counter system