Zuzannas domas - Skaļas pārdomas par tēmu, kurā vispār neorientējos [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Skaļas pārdomas par tēmu, kurā vispār neorientējos [3. Mar 2010|18:16]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:4. Marts 2010 - 10:41
(Link)
Kaut kur citur internetā lasīju informāciju no cilvēka, kurš pazīst to ģimeni - patiesībā bērns jau ilgāku laiku esot bijis slimnīcā ar aizdomām uz pneimoniju, bet nekādas pārbaudes nav tikušas veiktas, tipa, kamēr vecāki ar aploksni nenāks. Tā arī slimība ielaista līdz pašreizējai stadijai.
Parasti jau šādus rakstus ir riskanti pieņemt par tīru monētu, jo gan ārstiem, gan žurnālistiem ir izdevīgāk kaut ko paspilgtināt vai parādīt tendenciozi.
Neesmu pret to, lai vispār bērnus nepotētu, bet akli paļauties uz to, ka viss būs kārtībā, arī nav OK. Lūk, te ir viens kokrēts gadījums, kad it kā nepotēšanās pie vainas. Ir konkrēti gadījumi, kad bērns saslimst tieši potēšanās dēļ, bet statistikā droši vien tas neuzrādās, tāpēc arī nevar salīdzināt.
Kā izteicās viens komentētājs - savulaik arī zobu pastas ar radioaktīvām sastāvdaļām tika uzskatītas par baigi labajām, lai uzturētu veselu mutes dobumu. Kas to zina, kā uz pašreizējo potēšanās praksi skatīsies pēc gadiem 20-30.
From:[info]zuzanna
Date:4. Marts 2010 - 11:03
(Link)
Ja tas bērniņš nav saņēmis atbilstošu aprūpi un izmeklēšanu saslimšanas sākumā, tad man atkal ir līdz bezgalībai skumji par šo medicīnas sistēmu. Bet nu tā ir pavisam cita tēma.
Nu jā, ar laika atstatumu daudz kas izskatīsies citādāk.
Viena lieta, ko es saprotu, ir ka - līdzīgi kā pagājušā gada cūku gripa parādīja - jebkuras vakcīnas ir kāda bizness. Ir baltajos halātiņos tērptie zinātnieki, kuri nenogurstoši pēta un attīsta vakcīnas. Ir milzīgas farmācijas ražotnes, kur tās tiek izgatavotas. Un ir farmācijas uzņēmumi, kuriem radītais produkts ir jānopārdod tālāk. Kas var būt ideālāks kā radīt masu histēriju, kas ietekmē sabiedrisko domu, kuras rezultātā kaut kādu vakcīnu finansē valsts kopējās drošības uzturēšanai? Bailes ir ideāls motivators pirkt un pirkt.
Kad sākšu plānot savus bērnus, tad centīšos atrast kopsaucēju tam visam. Jo gribas domāt, ka ir tomēr vakcīnas, kuras reāli arī glābj dzīvību.

hackers counter system