zmeycharauski ([info]zmeycharauski) rakstīja,
@ 2011-11-23 09:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par krievijas investīcijām
Man nepatīk, ka saka tagad - redzat, kas notiek, kad krievus ielaiž! Redzat!

Jā Krievijā braucot pa ceļu jūs apturēs policists un teiks - sods jāmaksā! Jūs teiksiet - Par ko? Viņš teiks - Sods jāmaksā. Beigās jūs sapratīsiet, ka ir jāmaksā. Pilsoņi tur brauc tad kad deg sarkanais un gājējus brauc nost. Bankas viņiem strādā pēc kautkādas padomju sistēmas, tur pārvedumi nedēļu iet. Ar zirgu laikam ved. Ja tur uz gadu izņem aktīvus no vienas bankas, acīmredzot neviens neko nepamana, ja atliec atpakaļ viss forši, vēl SAAB var paspēt nopirkt. Ja nē, tad kuli nost un uz Irkutsku.

Kas ir vainīgs pie tā, ka notiek problēmas ar mūsu dārgajiem krievu investoriem. Problēma ir tāda, ka mēs pirms 10 gadiem bijām tādi paši. Un tagad esam drusku labāki, bet tāpat zogam visi cik tik var. Un kad atnāk bagātais Antonovs, tad visiem acis iedegas - WOW. Visa zeme laimīga, katram kaut kas atlec. Nu un kad viņš ieminas par kaut ko tādu, ko pie mums nedara, tad liekas - A vosj praidjot? Pašam pirms 10 gadiem izgāja cauri.

Tagad mēs esam Eiropā. Lai cik mēs nebūtu tizli un slikti nestrādātu, viņus noķers. Viņus visus noķers, jo 10 gadīgs fokuss vairs neiet cauri. Un nevajag būt idiotam naudas dēļ. Nepārkāpiet likumus lai nopirktu sievai drusku labāku mēteli, jūs visus izķers. Pat pēc jaunās sistēmas. Jā, kāds izšpruks, kāds nē. Bet bagātajam ir grūti, tu nemaksā nodokļus, priecājies. Vai paņem kukuli bankā. A tevi noķer.

Pirms tam tu biji turīgs, tērēji tūkstošus audzināji bērniņus, uzturēji sieviņu. Nu un ka drusku zagi? Ar nodokļiem tāpat nevar izdzīvot, tā pat Onufrijs latgalē domā. Taču kad tevi noķer, tad tu zaudē visu. Tevi ieliek cietumā un tev ir mantas konfiskācija. Pēc tam tu vairs nevari strādāt ar finansēm. Nu varbūt nobēdzināji 100 tūkstošus Kiprā. Bet arī tos atradīs. Un kā tu pabarosi savu sieviņu un bērniņus ar darbu par 200 latiem, ko tu nemaz nemāki darīt?

Varbūt iekrīt ne visi, bet mūsdienās ir redzams gandrīz viss. Agri vai vēlu atnāk no FIB un paņem pie kules. Onufrijs Latgalē paliks pēdējais no vecās gvardes. Onufrijs ir praktiski neredzams pat priekš FIB. Viņš gan zog 100% atšķirībā no tevis, kas tikai 5%. Taču tu zaudēsi visu un daudzi raudās par tevi un tavu ģimeni, bet par viņu neviens neraudās, pat ja viņu beidzot noķers kaimiņu Juris uz dakšām, pie pēdējā kredītreformas piedāvājuma noraides.

Padomā pirms pārkāpt likumu. Bagātos neviens nemīl. Nākošo reizi kad atbrauc krievu investors saki - mīļais draugs, forši, bet mēs šeit darīsim tā. Pie mums tā nedara kā pie jums. Godīgi.

P.S. Es ceru, ka Onufrijs nav sācis zagt internetu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?