zmeycharauski ([info]zmeycharauski) rakstīja,
@ 2011-11-23 04:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā valsts visiem izmaksās līdz 100 tūkstošiem.
Šodien visi bija palikuši debīli. Mašīnas brauca debīli, riteņraucēji tā pat un pat es paliku histērisks. Kurš velns zina kā likvidē banku? Ā??? Kas tagad būs?
No rīta man jau zvanīja agri un prasīja vai jāatver citā bankā konts, ja grib naudu tagad dabūt. Tik daudz es zināju, ka ir jāatver.

Bet tālāk.. kurš ikdienā zina kā likvidē banku? Nu Tihomirovs zina, bet nevienam nesaka. Kāds zina, bet nemāk izstāstīt. Fuktukā steidzīgi pēta dokumentus. Visi stresā, ka kādu drāzīs. Komunikācijas problēmas mums visiem.

Aizeju ekskursijā no rīta uz lkb, tur apmēram rakstīts - Finanšu komisijas lēmuma dēļ banka slēgta. Tikpat labi varēja uzzīmēt cinci. Vecenes stāv un raud, runā kautko par fašistiem, tviterī visi drudžaini raksta glupības(mani ieskaitot), žurnālisti medī vainīgos un ar zvērojošām acīm mēģina kādu pakārt - patiesību sakiet, patiesību, sitīsim. Orki(mēs) skatamies un bļaujam - sitīsim, sitīsim. Kuru? Atbildīgie mēģina neatbildēt uz tel.zvaniem, vai arī atbild satraukti un runā glupības un nemāk cilvēku valodā runāt. Komunikācijas problēmas mums ir.

Es jau izpētīju visus savus riska aktīvus, nomocījos kā suns. Parunājos ar Tihomirovu, palasīju to garantiju likumu stulbo. Padomāju. Sūds tā likvidācija. Forši viss. Nomierinājos, nolēmu padalīties, miegs vienalga vēl nenāk.

Kad banku nolikvidē, tad valsts garantētos 100 tūkstošus izmaksā tā - Saskaita cik jūs esat bankai parādā, cik jums banka ir parādā(cik jums tur naudas). Izdala, sarēķina kurš kuram parādā un tad maksā. Ja jums ir 10 tūkstoši parāds un 25 tūkstoši uzkrājums, bingo, 15 tūkstoši mūsu jaukā valsts jums izsniegs. Ja jums ir hipotekārais, tad vistacamāk to kautkam cedēs(turpināsiet mierīgi maksāt citā bankā.)

Uzņēmumiem ir tāpat, viņiem arī līdz 100 tūkstošiem visu naudiņu atdod(teiksim parādi 80k, un depozītā 180k, 100 tūkstoši jums).

Ir divas kategorijas kuri zaudēs. Tie, kam vajag naudu tūlīt, jo stāv viss uz konta, mājās tukša konservu bundža un makā lats. Šai kategorijai pieskaitāmi arī uzņēmumi, kam visa, vai gandrīz visa nauda atrodas tieši šajā bankā, bet alga jāmaksā, piegādātājam un vēl nezin kam. Šiem ir grūti. Un neko nevar darīt, jo tur viss kārtīgi jāsarēķina kurš kuram parādā. Vēlāk varēs izēsties ar naudu, kas ietaupīta ar neēšanu. Tikai sākiet lēnām ēst, pēc bada nevar uzreiz ātri. Vai arī ejiet uz zupas virtuvēm ir tādas, kur jebkurš var ēst bez maznodrošinātā statusa par velti(paldies mūsu Valstij).

Otra kategorija kuri zaudēs ir bagātie. Nu ir tāds likums, ka tikai līdz 100 tūkstošiem. Pirmkārt jau bagātie nepatīk, otrkārt bail, ka valstij naudas nepietiks. Nu gadās. Arī lielie uzņēmumi zaudēs, kam virs 100 tūkstošiem, Snoras bankā esot 260 Lietuvā, mums noteikti ka mazāk, jo LKB ir daudz mazāka. Cik naudas, nezinu. Un visi cilvēki zaudēs, arī tautā mīlēti mākslinieki.

Par cilvēkiem es varu pateikt tikai to, ko jau esmu teicis agrāk - nauda ir maiņas talons, lai iemainītu to pret desu, briljantu mīļākajai vai jebko citu. Gribat uzkrāt, pērkat valsts obligācijas, piemēram Latvijas, mīļi un tās nepieder bankai. Akcijas pērkat, ieguldījumu fondus. Tie visi iet ārpus bankas bilances. Nu ok, par obligācijām es neesmu pilnīgi drošs, bet es kad pamodīšos precizēšu. Ja jums tuvākajā laikā nepietiks ar simts tūkstošiem, gadās.. nu ielieciet vairākās bankās, nav taču tik grūti. Un zārka naudai nepietiks tikai tām, kuras krājušas karalienes Viktorijas cienīgām bērēm.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?