zin

Ābolu vīns, gads2, take #1

Oct. 31st, 2010 | 11:42 pm
From:: zin

ko gan tādu jautru varētu sadarīt burvīgā svētdienas dienā?
griezt ābolus, ne tikai līdz "baltajām pelītēm", bet gan līdz koši oranžām, kuras finālā vēl uzdejo džigu.
ne tikai mana naža turamā (labā) roka nejauki sāp un velkas krampjos- uz jamās ir arī izveidojies zilums (!)
pagājšgad bija tulznas.

kopā mums bija ~ 7 1/2 lielie maisi ar āboliem. būs 130l vīna + pīlādžu eksperiments (iekš 20litrenes).
āboli tika lasīti ar domu- ne vairāk kā 1/3 bojāti. bet bojāti bija.
griezām tos un spiedām sulu nākamajā dienā pēc lasīšanas. to vajadzētu ievērot arī citus gadus. jo atkritumu bija ievērojami mazāk, kā pagājušajā gadā, kad ābolus griezām un sulu spiedām nedēļu vēlāk.
ja pagājušā gada ābolu apstrādes laiks bija 11 stundas, tad šā gada laiks ir 10
tikai- pagājšgad tie bija 70 litri topošā vīna. šogad 130 +20
jāsaka, šāds ābolu daudzums tomēr ir visai killeris. + vēl ir skaidrs, ka jācenšas šīs atrakcijas izvērst sestdienā lai sekotu kaut cik brīva nākamā diena.
vai jāiegūst palīgā vēl kāds trešais. vai vēl vēlamāk- kādi divi cilvēki. lai vai kā, izpriecu ir maz un darbs sanāk grūts, + tā sekas jūtamas dažādās sāpošās maliņās vēl nākamajā dienā (es piemēram neesmu spējīga nazi paņemt rokā pat lai sieru nogrieztu, lol).

Bildes
Tags:

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.