āboli #1 2014
Sep. 28th, 2014 | 03:32 pm
From:: zin
ābolus salasījām tik, cik salasījām, attiecīgi šogad vīnam ielikta tikai 1 20-litreniece.
nolēmām, ka pārmaiņas pēc šogad taisīsim tīru ābolu vīnu.
negatīvs: vīna būs maz
pozitīvs: salīdzinoši ātri tikām galā
kopā mums bija mazliet mazāk par 2 maisiem ābolu, bez uzparikšu uzstādīšanas un novākšanas procesam patērējām mazliet zem 2 stundām un sulas sanāca mazliet vairāk, kā 20 litriem nepieciešams.
faktiski sanāk 1 lielais ābolu maiss = 10 litri = 1 stunda darba.
paskaitījām, ka visoptimālākais būtu vienā reizē likt 60 litrus, ne vairāk.
pievienojām 1 paciņu vīna rauga - lalvin 71b-1122
cukuru pagaidām nelikām
vēl saldētavā (jau kopš Jāņiem) tusē rabarberi, tos ar tā kā vajadzētu ievīnot.
visticamākais, tas šogad arī viss. maz.
tas dīvainais vīns, kuru nesapudeļojām pag.reizē, jo nebija īsti skaidrs, vai būs dzerams, ir atsācis rūgt. tad jau redzēs, kas sanāks.
nolēmām, ka pārmaiņas pēc šogad taisīsim tīru ābolu vīnu.
negatīvs: vīna būs maz
pozitīvs: salīdzinoši ātri tikām galā
kopā mums bija mazliet mazāk par 2 maisiem ābolu, bez uzparikšu uzstādīšanas un novākšanas procesam patērējām mazliet zem 2 stundām un sulas sanāca mazliet vairāk, kā 20 litriem nepieciešams.
faktiski sanāk 1 lielais ābolu maiss = 10 litri = 1 stunda darba.
paskaitījām, ka visoptimālākais būtu vienā reizē likt 60 litrus, ne vairāk.
pievienojām 1 paciņu vīna rauga - lalvin 71b-1122
cukuru pagaidām nelikām
vēl saldētavā (jau kopš Jāņiem) tusē rabarberi, tos ar tā kā vajadzētu ievīnot.
visticamākais, tas šogad arī viss. maz.
tas dīvainais vīns, kuru nesapudeļojām pag.reizē, jo nebija īsti skaidrs, vai būs dzerams, ir atsācis rūgt. tad jau redzēs, kas sanāks.