Aroniju vīns. 2013.g. 1.piegājiens
Aug. 25th, 2013 | 10:16 pm
From:: zin
Pilnīgi negaidot mums tika piegādāts spainītis ar aronijām un tekstu ka aroniju vīns taču esot baisi labs un lai mēs tik taisot augšā.
Tā nu šodien neatlika nekas cits, kā pievērsties aroniju vīnam.
Pēc nelielas interneta resursu aplūkošanas, nolēmām balstīties uz šo recepti. Protams, ir nelielas izmaiņas.
Ābolu sula, par cik tik mazā daudzumā nepieciešama, šoreiz tika spiesta ar kaut kādu padomjlaiku suluspiedi. Galaproduktu gan šis burvīgais izgudrojums piedāvāja ar nelielu biezeņa piedevu un āboliem nācās izgreizt serdes. lielākiem kvantumiem šis nebūtu izmantojams.
10 l aroniju
5 l ūdens
4.3 l ābolu sulas
3 kg cukura
240 gr rozīņu visparastāko
sauja ķiršu koka lapu
1 paciņa baltā un sarkanā vīna rauga, poļu ražojuma (biowin fermivin saccharomyces derevisiae, lillīgā paciņa)
Pārlasītas aronijas, bez kātiņiem un citām ķeskām, samīca. Uzvāra ūdeni ar ķiršu lapām. pārlej aronijas, pieber cukuru un rozīnes, apmaisa un mazliet pakarsē, bet neuzvāra.
Izspiež un pielej ābolu sulu, apmaisa, izslēdz uguni, lai dziest.
Kad tas viss ir gandrīz istabas temperatūrā, pievieno raugu, pēc instrukcijas.
Tagad tas viss tusēs lielā katlā un draudzēsies, pēc nedēļas vai 2 tiks nokāsts un pārvietots raudzējamā pudelē.
nākamajā vīkendā ir plānā pudeļot pagājušā gada pīlādžu vīnu. tad 2 wīkendus es tusēju ar gaisa baloniem (http://europeans2013.com/).
līdz ar to meklēt ābolus un pārvērst tos vīnā mēs varēsim ne agrāk kā 21./22.09. wīkendā
(es baisi ceru, ka tad vēl āboli būs)...
Tā nu šodien neatlika nekas cits, kā pievērsties aroniju vīnam.
Pēc nelielas interneta resursu aplūkošanas, nolēmām balstīties uz šo recepti. Protams, ir nelielas izmaiņas.
Ābolu sula, par cik tik mazā daudzumā nepieciešama, šoreiz tika spiesta ar kaut kādu padomjlaiku suluspiedi. Galaproduktu gan šis burvīgais izgudrojums piedāvāja ar nelielu biezeņa piedevu un āboliem nācās izgreizt serdes. lielākiem kvantumiem šis nebūtu izmantojams.
10 l aroniju
5 l ūdens
4.3 l ābolu sulas
3 kg cukura
240 gr rozīņu visparastāko
sauja ķiršu koka lapu
1 paciņa baltā un sarkanā vīna rauga, poļu ražojuma (biowin fermivin saccharomyces derevisiae, lillīgā paciņa)
Pārlasītas aronijas, bez kātiņiem un citām ķeskām, samīca. Uzvāra ūdeni ar ķiršu lapām. pārlej aronijas, pieber cukuru un rozīnes, apmaisa un mazliet pakarsē, bet neuzvāra.
Izspiež un pielej ābolu sulu, apmaisa, izslēdz uguni, lai dziest.
Kad tas viss ir gandrīz istabas temperatūrā, pievieno raugu, pēc instrukcijas.
Tagad tas viss tusēs lielā katlā un draudzēsies, pēc nedēļas vai 2 tiks nokāsts un pārvietots raudzējamā pudelē.
nākamajā vīkendā ir plānā pudeļot pagājušā gada pīlādžu vīnu. tad 2 wīkendus es tusēju ar gaisa baloniem (http://europeans2013.com/).
līdz ar to meklēt ābolus un pārvērst tos vīnā mēs varēsim ne agrāk kā 21./22.09. wīkendā
(es baisi ceru, ka tad vēl āboli būs)...