zin

Pīlādžu vīns2 #6

Apr. 7th, 2013 | 09:33 pm
From:: zin

Šim vīnam ierakstu veltīts visvairāk :)
Kā jau minēju iepriekš, mūsu pēdējais pīlādžu vīns pagaidām šķiet tāds pārlieku jau nu pīlādžains.
tad nu iepirkām industriālo ābolu sulu, ar ko jamo pašķaidīt (kok nedzidrināto).
viens no vīniem ir raudzēts ar tvaicētu pīlādžu sulu (s), otrs apm nedēļu noturēts uz pīlādžu ķeskām (ķ) un tad nokāsts.
s vīns bija ar asāku un izteiktāku pīlādžu garšu, tādēļ to šķaidījām vairāk.
sajaucot ķ vīnu (11 daļas) ar s vīnu (16 daļas) ieguvām 3. 20litreni ar jaukto (j) vīnu). (tas 11 un 16 ir attiecība: cm piepildītā 20 l pudelē, litros nosaukt nesanāks, jo ar mērtrauku nelaistījāmies :)
tātad mums ir 3 20 l pudeles ar ķ (~14 l), s (~12 l) un j (~13 l) vīnu.
ķ vīnam tika pielieti ~3 l ābolu sulas un ~1.8 l avota ūdens, s vīnam ~6 l sulas un ~1.8 l avota ūdens, j vīnam ~5 l sulas un ~1.8 l avota ūdens.
Kopumā mums ir gandrīz vai pilnas 20 l pudeles 3 gab.
Raudzējamie korķi virsū un lai rūgst. Cukuru papildus klāt nelikām, jo ābolu sula jau bija salda.
Tags:

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.