Ābolu vīns #2
Oct. 11th, 2009 | 12:56 am
From:: zin
11 stundas no vietas (izņemot 2x foodpauzes) chakarēties ar āboļiem - mjaa...
mumsamējais process tapa automatizeets ar es nez cik seniem un nez kā lai jamos nosauc agregrātiem.
abolus šķaidīja tāds motorizēts cilindrs, ar tip itkā izbīdītām naglu galviņām uz apakšējās, griezošās ripas. un šķirbu starp šo ripu un cilindra sienu- kas saskaidots pietiekami smalki, izbirst cauri.
to, kas saēvelējies, iepilda stingra auduma maisā un presē speciālā sulas presē, ar vītni uz leju griežams pasākums.
mans pirmais viedoklis par tēmu bija: heij, tie āboli tak nav sašķērēti pietiekami- ja grieztu smalkāk, notieikti varētu vairāk sulas iegūt!
bet pēcāk secināju, ka laikam tomēr tas viss ir labi pārdomāts. tamējā sula sanāca smukā daudzumā.
un vēl, kas ne mazsvarīgi, tas aparāts nešķaidīja ābolu sēkliņas. līdz ar to jamos tikai vajadzēja sagriezt x 4 ij puvumus izgriezt, un tad jau varēja skaidot.
(ar šito gan mums bik feils sanāca. jo kādas pirmās 3 porcijas mēs cītīgi griezām arī serdītes ārā. tik tad iedomājāmies, ka jāmēģina laist ar visām sēklām. labi, ka tā. savādāk mēs līdz rītam ķēpātos.)
ar visu to, pasākims, ieslaitot cukura sīrupa un rauga pievienošanu, aizņēma visu dienu līdz vēlai naktij.
un nē, es vairāk negribu neko dzirdēt par ābolu griešanu kādu laiciņu.
redzēs, kas sanāks.
bija 4 ne līdz ūkai pilni maisi ar āboliem, ko ievācām pag. nedēļ (noturot jamos nedēļu, bija labs birums iepuvusho, man domāt kritušos šitik ilgi turēt tomēr nav labi), + vēl vairākas kastes da spaiņi papildražas no citiem avotiem. finālā ir ietaisītas 2x 20 un 1x 30 L pudeles rūgšanai.
aptuveni 1/5 (jeb pat sestā?) katrai klāt ir ūdens. uz visām līdzīgi izdalīti 5 litri cukura. un klāt vekalā pirkts poļu ražojuma vīna raugs (sausais, no paciņas).
(ir ar 1 3litrene sulas parastās, kamējā gaida braucienu pie mako un putnelis`a kādā no tuvējām nedēļas nogalēm)
un vēl ir nogurums. bezgalīgs un neizmērojams..
mumsamējais process tapa automatizeets ar es nez cik seniem un nez kā lai jamos nosauc agregrātiem.
abolus šķaidīja tāds motorizēts cilindrs, ar tip itkā izbīdītām naglu galviņām uz apakšējās, griezošās ripas. un šķirbu starp šo ripu un cilindra sienu- kas saskaidots pietiekami smalki, izbirst cauri.
to, kas saēvelējies, iepilda stingra auduma maisā un presē speciālā sulas presē, ar vītni uz leju griežams pasākums.
mans pirmais viedoklis par tēmu bija: heij, tie āboli tak nav sašķērēti pietiekami- ja grieztu smalkāk, notieikti varētu vairāk sulas iegūt!
bet pēcāk secināju, ka laikam tomēr tas viss ir labi pārdomāts. tamējā sula sanāca smukā daudzumā.
un vēl, kas ne mazsvarīgi, tas aparāts nešķaidīja ābolu sēkliņas. līdz ar to jamos tikai vajadzēja sagriezt x 4 ij puvumus izgriezt, un tad jau varēja skaidot.
(ar šito gan mums bik feils sanāca. jo kādas pirmās 3 porcijas mēs cītīgi griezām arī serdītes ārā. tik tad iedomājāmies, ka jāmēģina laist ar visām sēklām. labi, ka tā. savādāk mēs līdz rītam ķēpātos.)
ar visu to, pasākims, ieslaitot cukura sīrupa un rauga pievienošanu, aizņēma visu dienu līdz vēlai naktij.
un nē, es vairāk negribu neko dzirdēt par ābolu griešanu kādu laiciņu.
redzēs, kas sanāks.
bija 4 ne līdz ūkai pilni maisi ar āboliem, ko ievācām pag. nedēļ (noturot jamos nedēļu, bija labs birums iepuvusho, man domāt kritušos šitik ilgi turēt tomēr nav labi), + vēl vairākas kastes da spaiņi papildražas no citiem avotiem. finālā ir ietaisītas 2x 20 un 1x 30 L pudeles rūgšanai.
aptuveni 1/5 (jeb pat sestā?) katrai klāt ir ūdens. uz visām līdzīgi izdalīti 5 litri cukura. un klāt vekalā pirkts poļu ražojuma vīna raugs (sausais, no paciņas).
(ir ar 1 3litrene sulas parastās, kamējā gaida braucienu pie mako un putnelis`a kādā no tuvējām nedēļas nogalēm)
un vēl ir nogurums. bezgalīgs un neizmērojams..