+++ ([info]zefiirs) rakstīja,
nu, sākumā laikam jāsaka, ka es tikai dažeiz palasu petu, neesmu tur iesaistījusies
bet varu izstāstīt savu personīgo viedokli - dzīvnieki nav speciāli jāaudzē. tu gribi teikt, ka gaļēdāji dod iespēju piedzimt miljoniem cūku, govju, vistu etc? visus šos dzīvniekus ātri nogalina.
būtu tie, kuri dzīvo savvaļā. daudzas sugas ir apdraudētas? dzīvnieku sugas apdraud - medības, klimata izmaiņas, kas noved pie to dabīgās vides izzušanas. jāņem vērā arī ekosistēmas attīstība, mainība, un, ka ir dabīgi dažiem ķēdes posmiem izzust, dažiem parādīties, bet ne jau tāpēc, ka cilvēks tā izdomā.
respektīvi - dzīvnieki nav dzimuši, lai kalpotu cilvēkiem. man personīgi šis ir labākais arguments, un nav nepieciešami citi - kaut tādu ir ļoti daudz.. pat, ja nerūp citu nāve, sava veselība taču rūp - tad kāpēc to bojāt ar gaļu, pienu, olām.
petas idejas gūst virsroku, daudzu dzīvnieku nebūtu - viņi arī tāpat nebūs, konkrēti tie, kuri ir pašlaik, jau rīt tiks nokauti, uzlikti galdā, dzims nākamie. tā tam nevajadzētu būt. ja neskata mājlopus kā viendabīgu, konstantu masu, bet saprot, ka visu laiku ir dzīvības-nāves rotācija, tad nevar teikt, ka to dzīvnieku vairs nebūtu - ja šos nenogalinātu, tie paliktu.

www.vegetarisms.lv
www.peta.org


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?