Depresīva troļļa piezīmes - Turpinam uzvarēt. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Turpinam uzvarēt. [Feb. 2nd, 2023|11:24 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:February 2nd, 2023 - 11:12 pm
(Link)
bet ja godīgi un bez visas ironiskās atvainošanās - tev taisnība par to, ka šis grafiks nenorāda uz to, ka Latvijā visvairāk izdzer. tas norāda uz to, ka no minētajām valstīm augstākā prioritāte alkohola iegādei ir Latvijā :))) beidzot piespiedi mani noformulēt domu.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:February 2nd, 2023 - 11:55 pm
(Link)
Nu varbūt. Lai gan arī tad es domāju, ka pētot alkohola prioritāti tad drīzāk vajadzētu aptauju, uz cik un kādām mājsaimniecības izdevumu pozīcijām cilvēki gatavi ietaupīt, lai atliktu nauda alkoholam.

Ja tu gribi celt trauksmi par "nācijas nodzeršanos", tad uz alkoholu iztērētā nauda ironiskā kārtā var sanākt tieši vismaldinošākais rādītājs. Deklasētākais alkoholisma paveids - točku klienti un lētā odekolona cienītāji - tev vispār neparādās pie šīm statistikām un jāpēta pēc citiem datiem. Solis pirms točkām, savukārt, ir lētā-stiprā alkohola pieprasījums veikalos. Par šo statistiku savākt ir iespējams un tas arī labāk parādīs "nācijas nodzeršanos" nekā mājsaimniecības izdevumi par alkoholu. Jeb, tēlaini izsakoties, lai amatalus hipsteris nesanāk vienā ailītē ar Strenču klientu.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:February 3rd, 2023 - 12:16 am
(Link)
tev taisnība par to, ka tieši šo nodzeršanos labāk ir pētīt citā veidā. es vienkārši aizstāvēju zaža domu par to, ka nav tā, ka šis grafiks ne par ko neliecina. tomēr tēlaini izsakoties - ir arī amatalus hipsteri, kas kādā tumšā un ziemīgā ceturtdienas vakarā pēc labi paveikta frīlansiņa piemauksies ne sliktāk kā Strenču klienti (vai ta tajā slimnīcā vispār drīkst dzert!?!?).