Depresīva troļļa piezīmes - Interesanti. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Interesanti. [Dec. 5th, 2020|01:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:December 7th, 2020 - 12:06 pm
(Link)
es arī neesmu vegāns. man vienkārši diēta uz augu bāzes. gandrīz nelietoju avokādo, tāpāt kā visādus viltus produktus. neaizraujos ar eksotiskiem augļiem.
varētu domāt, ka asinsmutes nelieto avokādo vai citus produktus, kuri būtu iepakoti 10 iepakojumos. viss ir industrializējies. lai iegūtu produktus no dzīvniekiem ir jāpatērē daudz daudz vairāk resursu. domā, ka dzīvnieku paika netiek fasēta? domā, ka fermās netiek izlietots vairāk ķimikāliju un šita (ūdens, enerģija utt) kā uz lauka, kur aug karpipeļi u.c. gardumi?

no kurienes aug kājas mītam, ka uz augiem bāzēta diēta ir dārgi, joprojām nesaprotu.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:December 7th, 2020 - 12:16 pm
(Link)
Asinsmutes :)
Ēd, protams, ka ēd. Pēc idejas piekrītu, ka pat processed vegānu diēta ir kopumā visdrīzāk videi tomēr mazliet draudzīgāka par standard american diet, kas burvīgi saīsinās kā SAD diet un kas ir būtībā gana līdzīga vidējā latvieša desumaižu un karbonādes ar friškām diētai.
Ja būtu iespēja iegādāties vietējas izcelsmes auzu krējumu vai jogurtu bez iepakojuma, es to izmantotu noteikti daudz labprātāk nekā dzīvnieku izcelsmes. Es apzinos, ka šobrīd tomēr mazliet atbalstu neglītu piena lopkopības industriju, bet šobrīd tas ir tāds kompromiss, lai pārlieku nesarežģītu sev dzīvi. Ja man ir bez sevis jāpabaro arī 1 pieaudzis un 1 nepieaudzis cilvēks ģimenē, tad ir ērtāk, ka tomēr ir tās olas un piena produkti brīvi pieejami. Tb uzcept olu vai uztaisīt siermaizi viņi māk, uztaisīt garšīgu vegānu ēdienu mūsu ģimenē māku tikai es, bet tas nenozīmē, ka gribu to darīt 3 reizes dienā katru dienu.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:December 7th, 2020 - 12:25 pm
(Link)
augu bāzes diēta kļūst aizvien populārāka. veģētāriešu skaits r-eiropā īsti nemainās, vegānu až 4x vairāk kā pirms dažiem gadiem. domāju pēc brīža mums būs pieejams tik daudz vegāniska džankfūda, ka veselīguma ziņā vairs nebūs starpības.
a vidi augu bāze ietekmē mazāk tikai tā iemesla dēļ, ka vajag 10x mazāk resursu, lai tiktu pie tā paša daudzuma kaloriju. diemžēl lietus mežus izcērt, lai tur audzētu soju lopbarībai ):
ceptas olas vietā man ir zemesriekstu sviests, ar to var apēst arī zāģu skaidas, sevišķi, ja vēl zemeņu ievārījumu piejauc klāt.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:December 7th, 2020 - 12:41 pm
(Link)
Man kā cilvēkam, kurš nesporto kā tu vai mans vīrs, zemesriekstu sviests ar zemeņu ievārījumu ir neaizsniedzams uzņemamo calorie goal :)
Jā, vegānu skaits aug, bet tam līdzi neizbēgami nāk dažādas ar industrializāciju saistītas problēmas, ko rada pārlieku liels pieprasījums pēc, piemēram, avokado vai mandeļu piena.
Tā, kā ēd tu, ir fine. Tas noteikti ir 10 reizes resursneietilpīgāk nekā gaļa, ja ne pat vēl labāk. Džanka vegāniem gan tas cipars varētu būt drusku cits. Viņu avoti, gan saka, ka tās transportēšanas un iepakošanas izmaksas sastāda tikai 5% no kopējās ietekmes uz vidi. Es tam sliecos drusku nepiekrist. Eksotiskos augļus vedot ar lidmašīnu, neizbēgami uztaisa stipri 10kārtīgāku nospiedumu nekā, es nezinu, nopērkot ābolus no vietējā zemnieka. Tā ka tie procenti īsti tik tiešā veidā nedarbojas, ka plant based labi, animal based slikti, manuprāt.
From:(Anonymous)
Date:December 10th, 2020 - 11:06 pm
(Link)
lūk un kāds ir tas nospiedums ar lidmašīnu no ellēratā atvestam avokādō salīdzinājumā ar uz vietas "izaudzētu" sviestu, to man arī gribētos zināt, žēl ka neviens karojošs antivegāns to nav kārtīgi izpētījis
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:December 7th, 2020 - 03:13 pm
(Link)
/veģētāriešu skaits r-eiropā īsti nemainās, vegānu až 4x vairāk kā pirms dažiem gadiem. /


Nu tas nav labi. Ja būtu otrādi, būtu daudz labāk, tāpēc ka veģetārieši tie ir tiek kas vnk ēd kā grib, vegāni (liela daļa) ir tie kas morālspiedz. Pēdējie ir kaitīgi, pirmie ne.