|
[Aug. 30th, 2020|10:54 am] |
|
|
|
Comments: |
| From: | hedera |
Date: | August 30th, 2020 - 06:22 pm |
---|
| | | (Link) |
|
"Nunu, kura inde?"
Acetonciānhidrīns, patīkami smaržo pēc mandelēm.
| From: | zazis |
Date: | August 30th, 2020 - 09:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
vo!
| From: | ctulhu |
Date: | August 30th, 2020 - 10:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pēc mandelēm smaržo HCN kas izdalās acetonciānhidrīnam hidrolizējoties, bet nu emmm tā nav glu;zi pārtikas smarža
| From: | hedera |
Date: | August 30th, 2020 - 10:28 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pati pasmaržojusi neesmu. Pazīstamie stāstīja, kā no vienas RTU laboratorijas tika izdzīts viņu kursabiedrs, jo viņš nevis vnk bija sadomājis uzēst laboratorijā, bet uzēst tieši mandeles, un pasniedzējs uz brīdi pat esot noķēris normāli stresu, pirms atradis, no kurienes vējo šī vieglā smarža.
| From: | ctulhu |
Date: | August 30th, 2020 - 10:32 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tur ir interesanti, cilvēki [acīmredzot ģenētiski] dalās 2 daļās, ir kas to saož kā līdzīgu rūgtajām mandelēm, ir kas nesaož vispār. Also madeļu un ķiršu kauliņos ir glikozīds amigdalīns kurš arī ir ciānhidrīna tipa savienojums un atdala HCN | |