Depresīva troļļa piezīmes - Brauc pa ielu, epta! [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Brauc pa ielu, epta! [Aug. 14th, 2020|06:24 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:August 16th, 2020 - 05:09 pm
(Link)
1) Vērtīga doma par to, ka autovadītāji nezina, cik tas veloceliņš ir izbraucams, bet - par laimi, šķiet, daudz kur viņi nav pamanījuši, ka blakus tāda veloceliņa parodija ir. Kr Valdemāra ielā tā varētu būt. Tur man uz brauktuves neviens netaurē un malā nespiež. Uz Vanšu tilta plusmīnus arī. Vot Teikā vai Juglā pamēģināsi pa brauktuvi braukt, it īpaši ja virzienā no centra - ātri tiksi aptaurēts.
Velojoslas, t.i, brauktuves līmenī esošās, tās visur ir braucamas. Izņemot varbūt Barona ielas velonedajoslu, kura ir ne tas ka nebraucama, bet ir tikai rekomendējoša un tāpēc nav nepārprotami atdalīta no brauktuves. Nebraucami, dažviet, ir tieši uz ietves vai blakus ietvei ierīkotie "veloceliņi".

Par izvairīšanos no durvīm, braucot drošā attālumā no ielas malā noparkotajiem auto, es runāju, protams, par ielām, kur brauktuve nav sašaurināta dēl velojoslas/veloceļa, t.i., kur nav velojoslu/veloceļu. Velosipēdists, kas šādi brauktu uz ielas, kur blakus ir velojosla/veloceļš (nav gan daudz tādu vietu, kur ir veloceļš un stāvvietā ielas malā, varu iedomāties vienīgi Lāčplēša ielu un Skolas ielu, varbūt vēl Elizabetes kādā posmā), vai locītu spoguļus braucot pa brauktuvi, kur blakus ir velojosla/veloceļš, nenoliedzami, būtu īpašs pimpis. Tā es nedaru.

2) Durvis ir diezgan izturīgas, salauzt nesanāks, tikai apskrāpēt :D

4) Esmu pamanījis, ka par šo ir ļoti atšķirīgi viedokļi, bet man VEF tilts šķiet pilnīgi čill. Vienmēr sanāk saprasties un pieklājīgi izmainīties ar visiem pretimnācējiem un braucējiem. Ja man tur būtu jābrauc vai jāstaigā regulāri pīķa stundās, vai ja šādu tiltu Rīgā būtu vairāk, iespējams, man būtu cits viedoklis.
Ietve, kas skatoties no centra ir labajā pusē, skaitās gājēju un velosipēdu ceļš, ergo gājējiem nav priekšroka, afaik.
[User Picture]
From:[info]pavisam
Date:August 16th, 2020 - 10:52 pm
(Link)
"velonedajoslu" :D

nezinu par to labo ietvi, kopš kovidnieka neesmu gājusi, bet tur kaut kā tā velojosla bija drausmīgs saputrojums - it kā lejā, sākumā, ir un tad kaut kur tas viss saplūst un beidzas.

Neesmu nevienu spiedusi, pīpinājusi un pat uz tā paša VEFa arī vienmēr pieklājīgi samainījusies, vienkārši besī, ka viena vai otra puse kļūst izteikti reliģioza.
Īpašu pimpju pietiek visās satiksmes dalībnieku kateogrijās, kas traucē mācīties normālu savstarpēju cieņu.
From:(Anonymous)
Date:August 18th, 2020 - 02:45 am
(Link)
Uz paša tilta visā garumā ir "kopējs gājēju un velosipēdistu ceļš".