Depresīva troļļa piezīmes - Mazliet par feminismu. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mazliet par feminismu. [May. 25th, 2020|08:30 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:[info]adinkra
Date:May 25th, 2020 - 02:06 pm
(Link)
Nav jau nemaz tik šausmīgi negodīgi, ka tai sabiedrības daļai, kura vienmēr bijusi priviliģēta, tagad kādas dekādes būs mazliet jāpaciešas, kamēr bijušās un esošās "cietējas" iemācīsies dzīvot pa jaunam, idillē un reālā līdztiesībā. Cik tad sen mums sievietēm ir arī tiesības nevis tikai pienākums kopt to pavardu? Tu gribi lai tas, kuram paaudzēm ļauts mācīties tikai izšūt mutautiņus, uzreiz visu spēj, saprot un afigenna veikli pielieto praksē?
Un nav jau tam baltajam vīrietim nemaz tik briesmīgi jācieš, neviens viņu neizmej gar zemi krizdams par vēlmi mācīties augstskolā vai piedalīties vēlēšanās. Rūgtumiņš tak sakrājas, un ar to nevar tik ātri tikt galā.
Tas salīdzinoši jaunais diskurss par vīriešu ciešanām dēļ ļaunajām karojošajām feministēm, tas jau ar ir tikai cits veids kā panākt savu, jo neies tak tām trakajām piekāpties?
From:[info]adinkra
Date:May 25th, 2020 - 02:12 pm
(Link)
Tas tā kā vācieši pēc pasaules kara turpināja maksāt kompensācijas, paaudze,kas kara laikā vēl bija sīki :) Varēja tak pateikt, ka mēs tur vairs ņepričom.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:May 25th, 2020 - 02:15 pm
(Link)
protams, protams. manas ciešanas salīdzinoši nav pat ciešanas. knapi manāma neērtība.
bet tas nemaina faktu, ka reizēm ir abidna, kad tieku iemests vienā katlā ar personām, kuras man nav patīkamas, ar kurām man ir ļoti maz sakara.

es gribu, lai daži labi man beidz stāstīt par vīriešu un sieviešu darbiem. un atzīst, ka ir liels procents personu, kurām vispār nav iebildumu kopt pavardu un neiesaistīties darba tirgū, kurā viss nav nemaz tik saldi. kaudzēm konservatīvu cilvēku, kuriem labpatīk pastāvošā kārtība.

normālam vecim nav šī jaunā diskursa. tur joprojām valda normāls simtiem gadu vecs šovinisms. tāka vienīgie, kuri še cieš, ir manlīdzīgi lohi.
zinu vienu konkrētu šovinistu, kurš stāsta, ka patiesībā sievietes visu regulē no sava pavarda. nedomāju, ka šis viedoklis ir unikāls.
[User Picture]
From:[info]az
Date:May 25th, 2020 - 02:30 pm
(Link)
beidzot izlasīju "lotr" un man bija nemitīgi ieksējs wtf, kad tika glorificēta master-servant love. Samwise tik bezgala mīl savu master Frodo, tautas tik bezgala mīl savus karalus, kuri vienmēr ir visskaistākie, gudrākie un cēlākie.

ka tev ne tikai ir jākalpo un jābūt kāda paklautībā, bet vēl tas jāmīl.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:May 25th, 2020 - 02:37 pm
(Link)
bija reiz tāds manā burbulī ļoti iemīļots ģenerālis Patons. slavens ar vairākam lietām. visvairāk iespiedies atmiņā neprecīzs citāts - vadi mani, seko man vai arī papis malā.

galīgi nav iebildumu sekot, klausīt, mīlēt kādu, kurš ir gabaliņu jaudīgāks, gudrāks, spējīgāks par mani. un ir spējīgs uzņemties vadību. iebildumi sākas brīdī, kad man jāklausa kāds, jo jāklausa.
[User Picture]
From:[info]az
Date:May 25th, 2020 - 02:47 pm
(Link)
nu, ja mēs bütu piedzimusi kādā citā gadsimtā, tā drosi vien būtu. būtu jāklausa. un jādara viss, ko liek.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:May 25th, 2020 - 02:51 pm
(Link)
man ir smagas aizdomas, ka ir kaudzēm tautas, kura ir nelaimīga, jo nav kas pasaka kā ir un kā jābūt. pašam domāt prasa piepūli, jākoncentrējas, jāanalizē.
ne velti ir tāda lieta kā stokholmas sindroms. (:
[User Picture]
From:[info]az
Date:May 25th, 2020 - 03:02 pm
(Link)
brīvība ir atbildība, un jā, tās lietas mācās. ir tāda lieta kā iemācītā bezpalīdzība. grūti būt uzreiz par labu saimnieku, ja esi bijis tikai kalps.