yoni - Neseksīgie latvieši [entries|archive|friends|userinfo]
yoni

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Neseksīgie latvieši [Mar. 11th, 2020|08:40 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Diemžēl, lai gan iepriekš pretojos šim trendam, tomēr esmu turpat vien nonākusi. Cik grūti atrast kontaktu ar latviešiem. Nepiesaista, nesajūsmina, neliek iekārot.
Tikko Tinder sarakstījos ar sievieti ap 40, sākumā tā neko. Tad jautāju - izlasīji manu profilu? Viņa - jā, izlasīju, bet lielāko daļu nesaprotu, tos terminus. Man Tinder angliski teksts. Nav tur nekādi pārspīlētu terminu. Bisexual? Polyamorous? Vai ko īsti nesaprata? Kas ir tie ļaunie, sarežģītie termini? Droši vien viņa visu krieviski lasa, kas nāk klāt ar konkrēto filosofiju.
Tomēr sievietes Latvijā ir daudz progresīvākas. Vīrieši ir vēl joprojām stadijā - neesmu alkoholiķis (nu, apmēram neesmu), man mugurā ir tīras drēbes, nagi aprgiezti, uz sieviešu dienu puķes vienmēr dāvinu, tātad esmu baigais ķēriens. Un apvainojas, kad sievietei "basic decency" vairs neliekas pietiekami, lai ļimtu ceļgali. Kad grib personību. Kad tas, ka nesit un nepazemo, vairs nav to vērts, lai bizotu pakaļ un pati brēktu pēc pazemojuma.
Ilgi mēģināju noliegt, bet nu nekā. Diemžēl sievietes Latvijā ir personības, ar progresīviem, atvērtiem uzskatiem, bet vairums vīriešu virs 30 un daudzi arī zem 30 ir vēl arvien padomju laikos. Smejas par jebkādām emocijām, vienīgās zāles un kulturālā izklaide - alkohols, rūpes par vidi priekš idiņiem, jebkāda sevis sakopšana priekš gejiem un tādā garā.
Samačojos gandrīz tikai ar ārzemniekiem vai dažām latviešu sievietēm.
Skumji, bet ja ir, tad ir. Ko man tur strīdēties pretim. Jā, protams, "ne jau visi", protams.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]eos
Date:March 12th, 2020 - 12:41 am
(Link)
Kur tad paliek teiciens: "Ja ir aitas, tad ir cirpēji" ?

Protams, Latvija fiziski "izmirst", cilvēki aizbrauc, dāmas ir skaistas, var sevi eksportēt uz visām debess pusēm.

Es saredzu risinājumu tikai tad, ja sabiedrībā atkal būtu prestiži vīrietim būt par ģimenes galvu, audzināt bērnus, apliecināt sevi kā dzimtas bosam, tā vietā, lai būtu par bosu mazā Sia.

[User Picture]
From:[info]yoni
Date:March 12th, 2020 - 04:18 pm
(Link)
Aitu paliek arvien mazāk. Latviešu vīriešus meklē tikai tās ar kompleksiem un iedzimtu varmācības modeli. Vai tās, kam paveicas.
Man vairums draudzeņu skatās uz ārzemniekiem.
[User Picture]
From:[info]eos
Date:March 12th, 2020 - 04:33 pm
(Link)
Varu piekrist. Mana labākā draudzene aizprecējās uz Dienvidāfrikas republiku.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:March 12th, 2020 - 05:15 pm
(Link)
cik esmu novērojis, tās, kuras aprecas ar ārzemniekiem ir tīri ar dzemdētāju funkciju, bez teikšanas. tādas kā iznēsātājas, kurām pat ar bērniem neļauj latviski sarunāties. vietējie jau arī nepieņem. varbūt ir līdzvērtīgas attiecības arī, tikai neesmu dzirdējis.
kaut gan, ja tu esi neglīta, tad ārzemnieks ir vienīgā cerība.
[User Picture]
From:[info]yoni
Date:March 12th, 2020 - 09:21 pm
(Link)
Ja tu iedomājies aizprecēšanos uz Krieviju, Islāma valstīm vai citām šausmām, tad protams.
Es te runāju par Eiropiešiem un citiem, normāliem, atvērtiem cilvēkiem, nevis patriarhāta pielūdzējiem. Par tieši pretēju modeli nekā tas, par kuru tu runā.
Latviešu vīrieši tieši arī grib vilkt uz to pusi, kur sieviete ir inkubators un kalpone, un kur kaut kāds bezpersonisks tirliņš ir uz troņa, bet sievietes velk progresīvā virzienā. Tad arī sanāk pretruna, ka valsts ļoti konkrēti dodas divos virzienos un tiek plēsta uz pusēm.
Diemžēl lai cik ļoti man gribētos noliegt, bet tā ir. Latvija ir sadalīta tieši vīriešu/sieviešu nometnēs. Protams, ar izņēmumiem uz abām pusēm.
Manas draudzenes ir aktīvas, progresīvas, atvērtas sievietes, bet atrast vīriešus tikpat foršus, izglītotus gan praktiski, gan emocionāli ir gandrīz neiespējami.
Tādi pa daļai padomju, pa daļai fašistu, pa daļai Trampa pakaļskrējēji bez izkoptas personības. Atkal - ne jau gluži visi.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:March 13th, 2020 - 07:59 am
(Link)
oho!
bet vai tu pazīsti šo sievieti - viņa ir paštaisna un ar pretenzijām, ar tieksmi uz greznību (reizēm uz robežas ar vulgaritāti un bezgaumību), noslēgta vai neatklāta, ar acīm kā Baltijas jūra, nekritiska pret svešām idejām, nedaudz netīrīga, ar skaistām krūtīm, viegli uzpūtīga, reizēm aizbildnieciska, bez interesēm un hobijiem, ar krāsotiem nagiem, tur dzīvniekus savai izklaidei, nesporto un ir bez piedzīvojuma gara?
[User Picture]
From:[info]tethys_
Date:March 13th, 2020 - 02:04 pm
(Link)
Manā tuvākajā lokā tādu nav, bet varu tādu iedomāties, jā.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:March 13th, 2020 - 03:13 pm
(Link)
tāpat kā ir politiķi, kuri uzskata, ka atnāks investors un visu izdarīs, tādas meičas cer, ka atnāks ārzemju līgavainis un padarīs viņas laimīgas.

tā ir tāda mistiska cilvēku cerība arī itālijā un ungārijā, ne tikai latvijā.
[User Picture]
From:[info]yoni
Date:March 20th, 2020 - 06:43 pm
(Link)
Pilnīgas muļķības. Man ir vīrs, nauda un mājas, man nav vajadzīgs, lai kāds mani izglābtu. Ko man vajag - cilvēku blakus, ar kuru var parunāties, nokniebties un labi pavadīt laiku. Nekāda sakara ar bēgšanu kaut kur.
Bet diemžēl vīrs ir patīkams izņēmums. Mēģinot satikt vēl kādu, apkārt rēgojas sagrauztas semkas un smird nemazgātas paduses, bet prātiņos vīd pilnīgi nepamatota iedomība un vēlme, lai es mestos viņiem pie kājām tikai tāpēc, ka starp tām ir miesas rullītis.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:March 12th, 2020 - 08:23 am
(Link)
un kādi ir igauņi, lietuvieši, krievi?
[User Picture]
From:[info]yoni
Date:March 12th, 2020 - 04:17 pm
(Link)
Latvijā dzīvojošie, manuprāt, tādi paši kā latvieši. Igauņi liekas normālāki, jo viņu valstī ir kaut kāds redzējums par nākotni, kas nebūtu saistīta ar Krieviju.
[User Picture]
From:[info]ebeh
Date:March 13th, 2020 - 02:22 pm
(Link)
Mēs tieši ar draudzenēm spriedām, ka krievu vīrieši normālāki, ar kaut kādu oldschool smalkumu, sev tādu dabūju - perfect match. Citām iesaku
[User Picture]
From:[info]yoni
Date:March 20th, 2020 - 06:44 pm
(Link)
Nu jā, no sākuma puķes un kažoki, pēc tam "kas sit, tas mīl".