Mani teksti    Draugi    Draugudraugi    Kalendārs    Par mani
 

XOOX. Cilvēks. -

Wednesday, January 8th, 22:45

Un vēl man pēdējā laikā ir alerģija pret jebkāda veida nepatiesību un mākslīgumu. Varbūt tāpēc, ka cenšos pats tikt no tā vaļā. Dažbrīd liekas, ka pasaulē ir tik daudz nepatiesības, liekulības, ka cilvēki vairs neredz sevi un neredz savus apkārtējos, eksistē tikai maskas, simboli, PR, mārketings utt. Mācības par patiesības sagrozīšanu un kā visticamāk melot. Kā iemācīties ieraudzīt tikai to, ko tev, materiālistiskajam cilvēkam vajag saredzēt un neredzēt to, kas tev nav izdevīgi.
Bet tā taču ir melošana! Tā ir patiesības sagrozīšana! Un nav man nekādu augsto morāles ideālu. Vienkārši tas ir slikti pašam Cilvēkam - pierast pie sagrozītas patiesības. Tad viņš nespēs to atrast arī tad, kad tā viņam patiešām būs vajadzīga.

Mani uzjautrināja un lika aizdomāties vakar pateiktā draudzenes doma, ko viņa savukārt bija dzirdējusi no kāda pazīstama cilvēka (vārdu tagad neatceros). Viņš teica: Kāpēc gan mums apkārt ir tik daudz biznesmeņu, komersantu, uzņēmēju un tamlīdzīgu putnu? Sauksim viņus latviski - par pārdevējiem! Jo viņi taču tikai pārdod.

7 komentāri - komentētPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentārus:

From:[info]suic
Date:January 8th, 2003 - 11:39 pm
(Link)
Aizskaiti līdz trīs un ielec akā. Patiesības nav, patiesības nav ārpus cilvēka; cilvēks savukārt dzīvo simbolisko formu pasaulē, visa viņa jēgpilnā pasaule ir cilvēciskā pasaule, nevis absolūtā.

Cilvēks jau pēc definīcijas, pat pēc vislabākās sirdsapziņas gribēdams, pat būdams vistīrākais šajā pasaulē... melos un būs pakļauts meliem, pašapmānam.

Protams, te varētu nošķirt dabiskos melus no mākslīgajiem. Un tad jautājums būtu tikai par to, kāpēc cilvēki apzināti melo. Bet arī tas nav tik vienkārši. Jo PR u.tmldz. nevis sagroza realitāti, bet rada to. Mēs visi dzīvojam radītā realitātē, cilvēka realitātē, par patiesību varam aizmirst.

Grozies kā gribi, no visiem puvušajiem tomātiem neizvairīsies, bet mests tiek katru dienu tonnām. Vienīgi arī, ja trāpīs tev, nebūs liela skāde - tu pat nepamanīsi, līdz paejot ilgākam laikam, tu secināsi, ka esi cits cilvēks.
From:[info]xoox
Date:January 9th, 2003 - 03:58 pm
(Link)
Jā protams, cilvēks dzīvo pats sevis veidoto formu, priekšstatu pasaulē. Un pats to apzinās. Līdz ar to aizvien vairāk saprot, ka tās īstās, absolūtās patiesības nava. Ka viss ir fizika un matemātika. Nu labi, šis tas ir arī psiholoģija. Bet viss ir TIPA ieliekams saprāta rāmīšos.
Tā ir tendence, protams, ir cilvēki, kas labi apzinās, ka dzīve no tīra saprāta darbības nesastāv.
Nu lūk, jo vairāk eksakta prāta ienāk mūsu dzīvē, precīzāk sakot, jo vairāk mēs domājam ar prātu un mazāk ar jūtām/dvēseli, jo vairāk attīstas FORMAS, sistēmas, 1vārdsakot, saprāta konstrukcijas.
Cilvēcei ir plašas psiholoģijas zināšanas. Viņa zin, kas ir neirolingvistiskā programmēšana, viņa zin vai viņai ir nojausma, kā strādā cilvēka zemapziņa. Viņa zin aizvien vairāk un aizvien vairāk pietuvojas tam, kam varbūt nemaz nevajadzētu tuvoties, vai - kam jātuvojas uzmanīgi. Jo, jo vairāk tu saproti, kā strādā tava dvēsele, ar prātu, jo tālāk tā atvirzas un jo netveramāka tā kļūst.
Dvēselei, zemapziņai, iracionālajam ir jābūt. Tā ir tā netveramā substance, kas piešķir jēgu dzīvei, kas padara laimīgu, pa īstam. Kas nejautā jautājumus, toties spēj sniegt atbildes.
Un man šķiet, mūsdienu pasaule pārspīlē. Tā pārāk aizmirst un ignorē ne-prāta esamību cilvēkā.
Tas protams, IMHO, un inspirēts no paša patreizējās predispozīcijas :).
From:[info]stiklene
Date:January 8th, 2003 - 11:57 pm
(Link)
jā, arī gudrajam, varenajam SUIC taisnīgi vārdi.

ja nebūtu šo tik pārmērīgo un pat uzspiesto melu, mēs visi dzīvotu alās un zīmētu ar ogli uz sienām. jo tomēr - ar meliem tiek radīts kaut kas līdzīgs lieliskai videi priekš mūsu šikās dzīves. kā akvārijā zivtiņām rada ilūziju, ka viņas ir upē vai nu kaut vai okeānā. ir izvēles iespējas šajā jautājumā. tāpat arī dzīvē. tu vari pats turpināt veidot melu ķēdīti vai atklāt, ka nav ne upes, ne jūras, bet tikai kantains akvārijs. reizēm patiešām negribās nekam ticēt, bet nav jau arī nekā kam ticēt. pat šie vārdi var izrādīties melīgi. nu un kā jau X-Faili mūs mācīja: 'Neuzticies Nevienam'
From:[info]xoox
Date:January 9th, 2003 - 05:14 pm
(Link)
IMHO:
Nevienam neuzticoties ir ērti dzīvot. Tāpat arī, uzskatot, ka viss principā ir relatīvi un līdz ar to ilūzija.
Tad ir brīnišķīga sajūta - es kontrolēju! Es kontrolēju savu dzīvi, savas emocijas, savas sajūtas.
Tā dzīvot var. Problēma rodas, kad tavs briedums (protams, ja tāds iestājas) pieprasa, lai tu sev nodefinētu mērķi, dzīves principus un filozofiju. Kuriem ir jābūt neapgāžamiem un kuriem ir jābūt līdz sāpēm PATIESIEM.
Tad tikai tu apjēdz, ka ar tādu filozofiju dzīvot nevar. Tā nav īsta. Tā ir salmu lelle. Un tu vari rakties salmos cik vēlies, tie būs un paliks salmi. Jo cilvēkam ir raksturīgi meklēt jēgu. Dzīvot, it kā apzinoties, ka jēgas nav, viss ir relatīvi un ilūzija, gluži vienkārši nav dabiski. Nav dabiski pašam cilvēkam.
From:[info]stiklene
Date:January 9th, 2003 - 06:56 pm

Re:

(Link)
yeah. ilūzijās ir daudz vieglāk dzīvot, nekā atvērt acis un pieņemt to, kas notiek tev apkārt. bet, redz, patiešām laikam tās jēgas nav. tāpēc to tik cītīgi meklē. vēl jau ir variants, ka jēgas meklēšana arī ir dzīves jēga, bet kur nu tur skriesim sīkumos. man dzīves jēga ir nomirt laimīgai. ar to man pietiek. bet tas nenozīmē, ka es grasos mirt tad, kad kļūšu laimīga. vienkārši gribās dzīvot pienācīgi. mēs visi to vēlamies.
*Bese pasmaida
smieklīgs sapnītis... bet mans sapnītis...
From:[info]explosive
Date:January 9th, 2003 - 01:05 pm

(Link)
man pashlaik gan slinkums, gan laika truukums izlasiit visu raxtinju, unj komentus.....bet visaadaa zijjaa....manC komenC par 1 teuikumu.....man gribas atspaardiit tos cilveekus kuri no sefis kautko teelo...........kas teelo lai citiem iepatiktos..kautarii tas visiemm besi...... :X vemt man gribas no meliem, un nepatiesiem cilveekiem.........un veel man beesii safa klasesbiedrene.............ne jau amn vieniigajai :D :< vemt no tik pretiigiem unj ljauniem ciuveekiem
From:[info]jumanji
Date:January 9th, 2003 - 04:53 pm
(Link)
nja, shita teema ir SPEEKS :))