Pats par sevi -

10. Sep 2015

 wowow@10:53

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Ņemtnē ap bēgļiem glīti izgaismojas latviešu nedrošība pret apkārtējo pasauli - gan argumentos, ka mums jau tāpat tik daudz cittautiešu, gan argumentos par (piespiedu) solidaritāti ar Eiropu, gan argumentos, ka neesam gatavi, spriešanā, kas notiks pēc 20 gadiem kad vitālie musulmaņi savairosies un pārņems ielas, pat argumentēšana, ka mūsu pabalsti jau nevienu haļavas tīkotāju nepievilinās, ir balstīti tādā balto tēvu "ko ta mēs, mēs jau neko" retorikā. Ļoti maz pašcieņas un cilvēcības.

(2 raksta | ir doma)

Comments:

mazeltov / 10. Septembris 2015@20:50
Vienīgā problēma tajā, ka tajā pašā Nīderlandē arī ir cilvēki, kuri nav sajūsmā par bēgļu pieplūdumu un šiem cilvēkiem nevarētu pārmest, ka viņiem nebūtu pieredzes dzīvot multikulturālā valstī vai saskarē ar musulmaņiem.
Viena protestu akcija, par kuru zinu - Enskedes pilsētā daļa vietējo protestē, jo nav skaidrs, ko darīt ar to pēkšņi uzradušos baru bēgļu.
Tāpat, vīrietis, no kura īrēju istabu - arī viņš nav sajūsmā par to, ka Nīderlandē šī problēma saasināsies, bet tas uzreiz nepadara viņu par rasistu, jo viņa nepatiku nekādā veidā neizraisa cilvēku ādas krāsa vai izcelsmes valsts, bet gan līdzšinējā pieredze dzīvojot rajonā, kurā ir daudz dažādu tautību cilvēku, no kuriem liela daļa ir arī vienlaicīgi musulmaņi.
(Reply to this) (Link)
smejmoon / 11. Septembris 2015@02:53
Visās fobijās ir daļa baiļu.
(Reply to this) (Link)
blog counter