Tātad Itālijas sarkanvīni.
Nu īsumā - labāk dzersim Itālijas baltvīnus.
Mazliet plašāk - Itālijas sarkanvīni iedalās sūdīgajos un dārgajos no vietējām vīnogām un diezgan labos un trakoti dārgajos no dažām vietām ar vietējām (A un B) un supertoskānu ar franču vīnogām. ā un vēl primitivo, kuru laiku pa laikam turpināšu nopirkkt pie kādas boloņēzes vai lazaņjas.
blond / 13. Novembris 2012@22:14 | |
oi, es tieši itāļus pēdējā laikā esmu iecienījusi, primitivo un visus no Abruzzo un Montepulchiano. Tos, kam nemaz nav skābuma, tikai tāds sārmains un dziļš sausums.
blond / 13. Novembris 2012@22:21 | |
bet nu es neesmu gājusi vīnu kursos :)
wowow / 13. Novembris 2012@22:21 | |
Nē nu šis protams ir tikai mans subjektīvais lekcijas (un vēl vairāk - Vīna studijas izvēlēto degustācijas vīnu) kopsavilkums :)
blond / 13. Novembris 2012@22:22 | |
nē, nu es par citiem itāļu vīniem ar neko daudz nezinu, vienkārši Abruzzo pēc turienes apmeklējuma ļoti iepatikās.
man vispār sarežģīti ar tiem vīniem. tas pats vīns vienu vakaru ļoti garšo, otru - galīgi nepatīk.
te ir diezgan draņīgi itāļu vīni pieejami. vai normāli, tikai ierindoti kādu kategoriju cenā par augstu, tādēļ, piem., es nepērku. nu, es nepirkšu 12.5 montepulciano d'abruzzo par 7 latiem. 2.50 maksimums
wowow / 14. Novembris 2012@11:51 | |
Nē nu skaidrs ka tā. Neviens no mums priekšā izliktajiem nebija zem 10ls. Tie kas garšoja kā par 10ls maksāja 35ls.