Pats par sevi -

25. Feb 2010

 wowow@20:53

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(28 raksta | ir doma)

Comments:

atis / 26. Februāris 2010@10:08
Vispār mūsdienu cilvēki ir pieradušie pie citādi dzīvesveida, kur visu vajag tūlīt un tagad, visam jānotiek pa fikso, mums vairs nav pieņemami sēdēt mājās un nomirt badā, jo kur tad aizskries tie trakie.... Labi atceros bijušajā darbā tanti pirmspensijas vecumā, kura nepārtraukti besījās par jauniešiem (visiem tiem, kuriem zem 40), kuri nav ar mieru gadus 10 vai 15 vai visu mūžu pastrādāt par mazu algu, padzīvot mazā dzīvoklītī un paciest grūtības. Varu atcerēties savus vecvecākus pēckara periodā, kuriem ne tikai bija svaigi atšauti/izvesti radinieki un vecāki, nodedzinātas un izlaupītas mājas utjp. Viņi līdz kādam 1948.gadam dzīvoja kaut kādā istabā bez apkures iespējām, visu gadu ēda kāpostus, reizi nedēļā varēja atļauties maizi ar saulespuķu eļļu un pat pārāk nesūdzējās, jo bija priecīgi, ka vispār dzīvi pēc tā visa murga palikuši.

Kā nelielu piemēru mūsu paaudzes neiecietībai varu minēt kaut vai savus Vācijas kursabiedrus, no kādiem 30 Vācijā pašlaik dzīvo nedaudz zem 10, pārējie ir visur kur citur pasaulē (mācības pirms 5 gadiem tur beidzu), viņiem Vācija esot izbesījusi, tur nav nekādu iespēju, maz naudas maksā un vispār viss sako.

Manuprāt, izceļošana ir normāli un tur nekādus baisus argumentus meklēt nevajag, pats esmu dažādās ārzemēs izdzīvojies līdz vēmienam, neko īsti labu tur neatradu un sapratu, ka arī Latvijā iespējams pietiekoši normāli vadīt dzīvi. Es neticu pilnīgi visiem veiksmes stāstiem, veiksmi ārzemēs vairāk piedzīvo tie, kuri to spēj atrast arī Latvijā; pārsvarā tas prasa nopietnu strādāšanu uz kuru ne visi ir gatavi. Baigi stāv atmiņā izstāde Hamburgā, kur bija vāciešu imigrantu vēstules no ASV, kaut ko līdzīgu esmu arī kaut kur Īrijā redzējis. Galvenā doma bija – milzīgs daudzums mēģināja izlikties, ka ārzemēs viss ir labāk, sacerēja neesošus veiksmes stāstus, melus par bagātību, kaut arī dzīvoja mēslos un bez darba, jo domāja, ka viņiem vajag vismaz kaut kā attaisnoties mājās palikušo tautiešu acīs.

Nekur jau tā Latvija neliksies, gan jau te paliks zināms daudzums latviešu. Ja paliks labāk, gan jau ieceļos citi, kuriem te patiks, man nav iebildumu pret imigrantu kompāniju, kuriem šī valsts liekas patīkama dzīvošanai.
(Reply to this) (Thread) (Link)
barbala / 26. Februāris 2010@10:15
if you can make it here/
you can make it everywhere/
it's up to you/
[new york/newyork]
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter