Pats par sevi - Smieklīgi?

14. Sep 2004

 wowow@15:54 - Smieklīgi?

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Laukos, tur aiz klēts, šodien izraka dīķi. Nu zin, tā bilde man galvā bija tāda, ka šogad jāizrok dīķis, nākamvasar uzcelsim tur pirti un tad es jūs aicinātu ciemos. Mhm. Nu ja. Šodien tur izraka dīķi. Nu tā- uz 1000 kubikmetriem, forma- puse no iņjaņ (tikai bez pumpas). Tāda smuka forma. Nu ja- divas dienas raka. Ap 400 Ls tas maksāja, bez nodokļiem un tā. Izraka. Tagad tur ir varena bļoda izrakta kurā nav ūdens. Laikam arī nebūs. Un tai lielajai tukšajai bļodai apkārt milzīgas māla čupas. 1000 kubikmetri apmēram. Pamēģiniet iedomāties. Māls, tāds pamatīgs māls. To tu tā vis uz ceļa nesašķūrēsi un dārzā neizlīdzināsi. Nez- trauku cepli man tagad tur atvērt vai ķieģeļus sākt ražot? Ja nebūtu mazliet stulbi, būtu riktīgi smieklīgi. Vienalga smieklīgi. Goda vārds.

(15 raksta | ir doma)

Comments:

siltavieta / 14. Septembris 2004@15:56
āderes nepārbaudīji, pirms raki? Ta jau toč ūdens nebūs..No māla slidkalniņus taisi. bet labi, tādi kalni apkārt un dīķī pašu vellu var darīt, nevien pa gabalu neredzēs..
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 14. Septembris 2004@15:57
tur kādas trīs esot. 7 metru dziļumā :))
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
siltavieta / 14. Septembris 2004@16:03
7 metri :)
nu jā. varbūt ar laiku ūdens saradīsies..
(Reply to this) (Parent) (Link)
viipsna / 14. Septembris 2004@16:07
pfff..
inugan.
akurtuto mālu lixi?
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 14. Septembris 2004@16:10
Nu tur jau tā lieta, ka nezinu. Gaidu priekšlikumus. Piem., kas nepieciešams ķieģeļu ražotnes darbināšanai? Nu- tipa konstruktīvis padomus visādus gaidu. :))
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
viipsna / 14. Septembris 2004@16:14
nja, vispirms pārlasi Cepli :)
(Reply to this) (Parent) (Link)
lepele / 14. Septembris 2004@16:07
ja jau māls - tas ūdeni cauri gandrīz nelaiž - tad jau atliek tik ūdeni sanest un to dīķi "pieliet"!!:)PPP
(Reply to this) (Link)
tipa75 / 14. Septembris 2004@16:28
Vabūt apaudzē to kalniņu ar zāli - nu uzved vēl biku melnzemi un apaudzē ar zālīti un vasarā būs kur piesaulītē gozēties. Bet ja melnzemes kārtiņa būs biezāka, vari pat meža zemenes iedēstīt un agrāk par citiem našķēties.
(Reply to this) (Link)
skuka / 14. Septembris 2004@17:40
A man dīķi izraka pirms diviem gadiem. Nu labi. Raka, raka, raka, tad tehnika salūza, cik nu izraka, tik bija. Dīķis tāds paliels, bet sekls. Iekšā sanāca purva ūdentelis. Apakšā kūdra vai kas. Iekāpt nav patīkami. Ūdens līdz ceļiem. Siekstas kaut kādas visur. Pie pašas pirts, tur tāda dziļāka bedrīte, nu tā - līdz krūtīm. Ja patrenējas, var no krasta tai bedrītē ielekt. Ārā gan iznāk melnāks, kā iekšā lecis. Es vispār nekad nelecu, ar ūdeni aplaistos un viss. Poga lec, maya lec, vīrieši lec. Bet ne visi. Šogadu ūdens nokrities pavisam, tagad i līdz celim nebūs, bet tai bedrītē tā līdz vidammm - didammm. To zemi (kūdras un smilts maisījumu) ar kaut kādu tehniku izlīdzināja, zāli uzsēja. Saauga smuki tā zāle, i bez kādas mēslošanas.
Tad vēl Venstpilī tirgū veselu bidonu lielu ar dzīvaj''am zivtiņām sapirku, līņi un asari. Tādi kā pirkstiņi. Līdz MT puse bij apsprāgusi. Salaidām visus dīķī, pēc tam abas ar Pogu staigājām gar malu un ķeksējām ārā zivju līķīšus. Sākumā zivis (cerēju, ka tur vēl kāda ir) ar putraimu biezputru piebaroju, tad apnika. Nelikos zinis. Tadd nāca dziļā ziema, dīķis, šķiet, līdz dibenam aizsala. Nu, cerēju, ka tai kūdrā un dūņās varbūt kāda izdzīvos, ja vispār ir kāda. Bet šogad klausos - plunkšķ kaut kas. Un Poga saka, pēc pirts, tai bedrītē stāvot, zivju deguni kājas bakstot. Neticēju gan lāgā, jo varžu mums tur lērums, tās tās lecējas un pavasaros dziedātājas, bet ar Pogu jau vispār nekad nevar būt drošs. Tomēr nupat izhāsnedēļ guļu uz laipiņas saulītē un skat, - pie paša krasta tāda branga zivs apzgrozās. Nu tiešām branga. Labi, ūdenī jau viss lielāks izskatās, bet kādi 30 cm jau nu noteikti bija. Vai līnis vai asaris, neprasiet - es šos neatšķiru.
Tad vēl pa laikam kāda pīle nolaižas. Stārķis apmeklē pļavu vardes palasīties. Bet tagad rudenī (es nogulēju, bet anonymous redzēja) - divas dzērves bij ielaidušās. Un kliedza skaļi.
Vispār, ir tāda dzīvība, lai nu kāds tas dīķis.
Un vēl spārēm patīk, un tā.
Un kurkuļi pavasarī.
Un ūdensmērītāji.
(Reply to this) (Link)
skuka / 14. Septembris 2004@17:41
Nu ja, un esot normāli, ka dīķim ļauj nosēsties un tad pēc pāris gadiem padziļina, bet man kaut kā i domāt negribas. Atkal tā zeme, fui.
(Reply to this) (Thread) (Link)
skuka / 14. Septembris 2004@17:42
Ā, un tad viena pazīstama māksliniece Vidzemē dīķi pašā kalna galā izraka, viņai likās - būs smuki. Tur jau nu izredžu uz ūdeni vispār nekādu.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 14. Septembris 2004@20:59
Klau, es gandrīz nomiru no smiekliem :)))
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
skuka / 14. Septembris 2004@21:16
par mākslinieci?:)
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
wowow / 14. Septembris 2004@21:18
Arī par Tava dīķa dziļumu un zivtiņām :))
(Reply to this) (Parent) (Link)
ugli / 15. Septembris 2004@13:16
Varbūt http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=72&what=36
(Reply to this) (Link)
blog counter