Pats par sevi -

10. Aug 2009

 wowow@15:34

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Beidzot biju iegriezies restorānā Neiburgs uz dienas piedāvājumu.
Iespējams, tā bija mana mūža labākā aukstā zupa.
Tiešām rekomendēju.

(Šķiet ir ideja, kur iet atzīmēt :)

(3 raksta | ir doma)

Comments:

biezpientaure / 10. Augusts 2009@16:49
nevar būt ka labāki nekā man! jāiet pārbaudīt :)
(Reply to this) (Thread) (Link)
biezpientaure / 10. Augusts 2009@18:15
pastāstīšu savu aukstās zupas recepti (īpaši tādēļ, ka nupat to ēdu):

- bāze ir visparastākā, ar gurķiem un redīsiem (ja nav izkurtējuši) kefīrā, bez ūdens, bez desām un tmldz. Daudz sezonālu zaļumu - dilles, pētersīļi, selerijas(?), var lakšus ja ir. Saspiežu pāris ķiploka daiviņas, iemaisu zupā. Mazliet sāls. Iespiežu pusi citrona (uz ~1.2L) svaigumam.

Ir variācija ar bietēm. Vārītas bietes sagriežu tievos salmiņos (var rīvēt, bet tas ja bezgalīgs slinkums; burciņu bietes labāk apēst uz pohām kad garšu vienalga nejūt). Sadauzu pussauju ķimeņu, sajaucu ar bietēm. Virsū uzmaļu melno piparu. Mazliet sāls. Mazliet cukura. Uzspiežu pusi citrona. Sajaucu un atstāju pamarinēties uz ~pusstundu.

Bietes pievieno zupai tieši pirms ēšanas - šķīvim pa vidu, neizjauc. Nekādā gadījumā neliek klāt katlā, nerunājot par sajaukšanu līdz tinteszivs krāsai. Šādi bietes kontrastē ar zupu un var vienlaicīgi izgaršot abus.
(Reply to this) (Parent) (Link)
wowow / 10. Augusts 2009@20:25
Nopietni- baigi labā (aukstā zupa ar kvasu, kartupeļiem, marinētiem un svaigiem dārzeņiem, olu, krējumu un zaļumiem).
(Reply to this) (Parent) (Link)
blog counter