Pats par sevi -

17. Feb 2008

 wowow@11:52

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Sekojot līdzi jaunumiem mobilo telefonu frontē joprojām nevaru saprast, kādēļ mobilās frontes flagmaņi joprojām neko nav sapratuši pat 6 mēnešus pēc iPhone. Un tiek izlaisti modeļi ar vēl vairāk iespējām, vēl vairāk funkcijām un galvenais- VĒL VAIRĀK POGĀM.

‘It’s the user experience, stupid’"


Nokia N96


Sony Ericsson XPERIA X1

(7 raksta | ir doma)

Comments:

fedrs / 17. Februāris 2008@12:18
Viņi saprata gan. Ka tu jau sev esi nopircis aparātu, un tāpēc nav ko iespringt. :)
(Reply to this) (Link)
smejmoon / 17. Februāris 2008@12:52
Tu domā multitaču, kā pogu alternatīvu, vai dizaina principu - mazāk sviru?

Ja par multitaču, tad tā ir tehnoloģiska problēma pagaidām dzelžu līmenī.

Ja par pogu skaitu, tad es Tev piekrītu ar izņēmumiem. Man ļoti patīk, ja bieži lietotajām funkcijām ir īpaša poga. Piemēram adresu grāmatas atvēršanai, īsziņas sūtīšanai, un uz citiem dīvaisiem tas varētu būt kas cits.

Piemēram, iPoda interfeiss ar ripuli man liekas neērts, bet tūkstošo nokiju vēl tagad ar labu prātu atceros, ka jamiem bija pāris pogas un tapēc tā bija labāka par jaunajiem modeļiem :)
(Reply to this) (Thread) (Link)
wowow / 17. Februāris 2008@13:13
Es domāju dizaina principu- pēc iespējams mazāk kontroļu katrā konkrētajā lietojuma situācijā. Kas uz iPhone ļoti labi realizēts ar multitaču. Ja es telefonā gribu zvanīt, man nevajag 10 citas izvēles, ja es telefonā lietoju kalkulatoru, man vajag tikai tā pogas+iespēju iziet no kalkulatora, ja es sērfoju webu, man vajag tikai kontroļus tam. Manuprāt viens liekais solis līdz nākamās funkcijas piešķilšanai ir paciešams ļaunums.
(Reply to this) (Parent) (Thread) (Link)
smejmoon / 17. Februāris 2008@13:31
Manuprāt, iespēja lietotājam pašam kārtot pogas savā telefonā, ir tikai un vienīgi pieklājīga.

Man kaitin, ka es nevar klausulēm pārprogrammēt izvēlnes un izvākt visu spamu, ko nekad nelietoju uz tālu slepenu vietu.
(Reply to this) (Parent) (Link)
kruts / 19. Februāris 2008@10:28
nu nez, uz Simbiāņa jau var uztaisīt ekrāna shortcutus (laikam saucas active standby). Ja neskaita ciparu taustiņus un pogas uz sāniem, tad manam telefonam (6120 classic) ir 6 pogas plus kaut kas, ko varētu nosaukt par joystick - poga it kā viena, bet rezultātā var veikt 5 operācijas. neliekas man par daudz, nav man resni pirksti.

vispār jau tā lieta ir tāda, ka iX produkti ir viena tipa cilvēkiem, un citi - citiem. man teiksim ārkārtīgi tracina, ka es produktu varu izmantot tikai tajā viedā, kā to paredzējuši izstrādātāji, tāpēc neko vairāk par iPod laikam nekad nelietošu, un arī ar to jūtos ļoti neērti.
(Reply to this) (Parent) (Link)
komentetajs / 17. Februāris 2008@13:24
Pārsteidzoši labi komentāri zem tā raksta. Nav tur kārtējais Mac rulz, PC sucks, bet tā konstruktīvi un profesionāli. Kaut vairāk tā būtu.
(Reply to this) (Link)
biezpientaure / 17. Februāris 2008@23:38
šķiet, ka nav viena vadības veida, kas patiktu visiem (cik nu vispār var runāt par patīk-nepatīk šajā kontekstā) - viens grib pogas, cits grib gludu virsmu, trešais - lai iekārta klausa domu komandām.

Kāpēc nevarētu ražot i tādus i tādus, un vēl tādus, kur lietotājs pats no atsevišķiem blokiem pats varētu sakabināt kopā mīļākā izmēra dipsleju kopā ar vēlamo ievadiekārtu un papildināt ar ierastajiem mobīlajiem aksesorijiem - pleijeri, fočiku, mikseri un roratslēgu ? Turklāt pārdot to varētu pa dārgo un teju bezgalīgi, jo ik pēc pusgada varētu piespiest atjaunināt kādu komponenti.
(Reply to this) (Link)
blog counter